ZIARUL BURSA

07 mai 2018
Ediţia din 18.09.2024
Exogenul a dat, exogenul a luat, exogenul fie lăudat!

În republica bananieră România... Exogenul a dat, exogenul a luat, exogenul fie lăudat!

Călin RecheaMacroeconomie / 7 mai 2018

Călin Rechea

Îndemnul "Mircea, fă-te că lucrezi!", din zilele aşa-numitei revoluţii din decembrie 1989, a fost repus în scenă zilele trecute sub conducerea unui nou "regizor".

Este vorba, desigur, despre întâlnirea dintre guvernatorul BNR Mugur Isărescu, şi o "delegaţie" guvernamentală condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor Liviu Dragnea, alături de care s-a aflat premierul Viorica Dăncilă.

Surse din interiorul PSD, citate de ziare.com, au susţinut că, "la întâlnirea cu guvernatorul BNR, Liviu Dragnea a părut că se află în căutarea unei soluţii de ieşire, acesta părând dezorientat, neaşteptându-se ca deciziile sale să producă astfel de efecte în economie".

Isărescu şi Dragnea s-au împrietenit

INFLAŢIA CREŞTE DE NEBUNĂ Isărescu şi Dragnea s-au împrietenit

Grupaj realizat de EMILIA OLESCUMacroeconomie / 7 mai 2018

Guvernul PSD şi Banca Naţională a României (BNR) s-au derobat de responsabilitatea creşterii inflaţiei, de vină fiind în special "factorii exogeni", conform declaraţiilor preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, făcute după întâlnirea de joi seara cu şefii băncii centrale.

Iohannis: "Important e că s-au întânlnit"

Preşedintele Klaus Iohannis consideră că este bine dacă întâlnirea de joi a avut loc ca urmare a intervenţiei sale.

Florin Cîţu

Cîţu:"Fără intervenţiile BNR, am fi vorbit de o inflaţie de 7%"

E.O.Macroeconomie / 7 mai 2018

Liviu Dragnea i-a transmis, recent, Guvernatorului BNR Mugur Isărescu o scrisoare de zece pagini, pe tema situaţiei economice din România, la care şeful BNR i-a răspuns într-un document întins pe 13 pagini.

Corespondenţa dintre cei doi oficiali a fost făcută publică vineri, de Hotnews, iar vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a reacţionat fără întârziere. Potrivit liberalului, epistolele lui Dragnea arată că "incultura sa economică şi obsesia pentru Banca Naţională a României nasc monştri". Cîţu a mai spus că liberalii analizează varianta de a sesiza Comisia Europeană şi Banca Centrală Europeană asupra "derapajelor" înregistrate în România.

"ROBOR urcă ratele la creditele mici cu câteva sute de lei"

LUCIAN ISAR:  "ROBOR urcă ratele la creditele mici cu câteva sute de lei"

Ramona Radu Piaţa de Capital / 7 mai 2018

Lucian Isar: "Impactul majorării indicelui ROBOR la 3 luni este semnificativ, mai ales în cazul creditelor «Prima Casă»" 

Dragoş Cabat: "Dobânzile la depozite vor creşte cu aproximativ acelaşi nivel cu care s-a majorat şi indicele ROBOR la 3 luni, dar într-un ritm mai lent"

ROBOR la 3 luni a urcat vineri la 2,54%

Indicele ROBOR la 3 luni, în func­ţie de care se calculează dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a atins, vineri, un nou maxim - 2,54% -, urcând de la 2,49% în ziua precedentă, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Legea offshore - amânată, probabil, pentru sesiunea parlamentară din toamnă

Legea offshore - amânată, probabil, pentru sesiunea parlamentară din toamnă

Ancuţa Stanciu Companii / 7 mai 2018

Comisia pentru Industrii a solicitat prelungirea cu 60 de zile a termenului de depunere a raportului pentru legea offshore  

Virgil Popescu, PNL: "Sper ca dezbaterile acestui proiect de lege să nu fie amânate pentru sesiunea parlamentară din toamnă, pentru că asta ar însemna inclusiv amânarea deciziilor strategice ale companiilor pentru 2019 sau poate chiar renunţarea acestora"

Comisia pentru Industrii şi Servicii a solicitat, pe 27 aprilie 2018, Biroului permanent al Camerei Deputaţilor prelungirea cu 60 de zile a termenului de depunere a raportului pentru Proiectul de Lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (PL-x 33/2018).

Dublu standard, o pată pe "obrazul" comerţului european

Dublu standard, o pată pe "obrazul" comerţului european

O.D.Companii / 7 mai 2018

Dublul standard în privinţa produselor alimentare a devenit o preocupare majoră la nivelul Uniunii Europene. Dincolo de discuţiile pur tehnice, este clar că afectaţi sunt în primul rând consumatorii din statele est-europene. Săptămâna trecută, la Palatul Culturii din Sofia (Bulgaria), a avut loc forumul "Este timpul să prezentăm standardele duble privind produsele alimentare la nivelul Uniunii Europene".

Ionuţ Ciurea: "Ne confruntăm, în principal, cu ingerinţele politicului în administraţie".

"Construim, în medie, 45 de km pe an şi avem nevoie de vreo 3000 kilometri de autostrăzi "

A consemnat Ancuţa StanciuStrategia dezvoltarii României / 7 mai 2018

Interviu cu domnul Ionuţ Ciurea, Director Executiv al Asociaţiei Pro Infrastructură 

Reporter: Având în vedere că toate guvernările au susţinut că dezvoltarea infrastructurii reprezintă unul din elementele importante din programele de guvernare, cum vă explicaţi situaţia dezastruoasă în care se află infrastructura rutieră din România?

De ce nu avem în România o infrastructură rutieră la standarde europene?

Ionuţ Ciurea:Infrastructura de transport nu a fost cu adevărat o prioritate pentru guvernările de până acum, iar problemele din domeniu au rămas, de multe ori, doar la stadiul declaraţiilor şi al promisiunilor neonorate.

CU OCAZIA EVENIMENTULUI ANULAT ÎN ULTIMA CLIPĂ BVB a izbutit să transforme investitorii în turişti, fără voia lor

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 7 mai 2018

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a reuşit să dea un rateu monumental la finalul săptămânii trecute, când, după ce prezentase cu mare fast cea de-a şaptea ediţie a Forumului Investitorilor Individuali, a anunţat, chiar în seara de dinaintea evenimentului, că acesta nu va mai avea loc, punând astfel lumea degeaba pe drumuri.

Vizita bătrânei doamne

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 7 mai 2018

CRISTIAN PÎRVULESCU

Am putea numi, parafrazând titlul celei mai celebre piese de teatru a lui Friedrich Durrenmatt, chemarea guvernatorului BNR la Palatul Parlamentului, la cererea expresă a pre­şedintelui Camerei Deputaţilor, ca vizita bătrânei din strada Doamnei. Bătrâna instituţie seculară din strada Doamnei nu a mai fost supusă unei asemenea încercări de subordonare din timpul comunismului. Dar, dacă piesa lui Durrenmatt, "Vizita bătrânei doamne", este o tragi-comedie care exprimă o viziune pesimistă asupra relaţiei dintre mecanismele vieţii comunitare şi aşa numitul set de valori care ar ghida oamenii în acţiunile lor, vizita guvernatorului BNR Mugur Isărescu la cel ce doreşte să fie considerat ca noul om forte al Româ­niei, preşedintele Camerei deputaţilor Liviu Dragnea, este nu doar o demons­traţie de forţă, ci şi un nou pas în transformarea regimului politic din ţara noastră.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 7 mai 2018

MACRO NEWSLETTER 7 mai 2018

Macroeconomie / 7 mai 2018

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut sub aşteptări în aprilie 2018, cu 164 de mii, după o creştere cu 135 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor.

Rulaj de doar 15 milioane de lei

BVB Rulaj de doar 15 milioane de lei

A. I.Piaţa de Capital / 7 mai 2018

Volumul înregistrat în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a fost de numai 15,05 milioane de lei, sub valoarea medie a acestui an, de circa 53 milioane de lei, în contextul în care prin piaţa "deal" nu a fost înregis­trată nicio...

Ţara noastră, "fruntaşă" la contrabanda cu ţigări

A.T.Companii / 7 mai 2018

Ţara noastră ocupă primul loc în Europa Centrală şi de Est ca nivel al traficului ilegal cu ţigarete, după ce anul trecut autorităţile din Polonia au reuşit să reducă semnificativ activitatea reţelelor de contrabandă, potrivit unui comunicat...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo