DUPĂ REVOCAREA ŞEFEI DNA, URMEAZĂ CEA A ŞEFEI ÎCCJ? Inspecţia Judiciară da, ÎCCJ ba

George Marinescu
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 25 iulie 2018

Inspecţia Judiciară da, ÎCCJ ba

Cristina Tarcea, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), este nemulţumită că ministerul de profil acţionează cu măsuri diferite. Magistratul consideră că, atât timp cât Inspecţia Judiciară verifică situaţia sentinţelor pronunţate de judecători, este îndreptăţit să solicite acelaşi lucru subordonaţilor de la Înalta Curte.

Cristina Tarcea a spus: "Inspecţia Judiciară a solicitat tuturor instanţelor din ţară, inclusiv ÎCCJ, să prezinte situaţia hotărârilor restante. Să înţeleg că Inspecţia Judiciară a făcut presiuni asupra judecătorilor? Exact acelaşi lucru l-am facut şi eu", referindu-se la faptul că a ordonat magistraţilor Înaltei Curţi să îşi motiveze până la 1 septembrie sentinţele pronunţate până la intrarea în vacanţa judecătorească.

Preşedintele ÎCCJ consideră că se doreşte şi revocarea sa: "Hai să fim sin­ceri şi să dăm lucrurile pe faţă (...) a venit sezonul la revocări şi la ÎCCJ. Pentru că politicienii pot să o facă mai greu în ceea ce priveşte un judecător, s-a pus în mişcare, pur şi simplu, marea maşină a manipulării. (...) De ce spun că este o manipulare? Dumneavoastră cunoaşteţi că în data de 1 martie a fost analizată în cadrul Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) candidatura fostului preşedinte al secţiei penale pentru a fi reinvestit în funcţie, iar unul dintre motivele pentru care CSM a respins această candidatură a fost şi faptul că nu a sesizat Inspecţia Judiciară pentru redactarea hotărârilor restante. Să înţeleg de aici că CSM a făcut o presiune asupra judecătorilor?".

Magistratul Cristina Tarcea nu crede că este ţinta ministrului justiţiei, pentru că acesta "nu se coboară până la nivelul meu, sub nicio formă".

Ea susţine că, prin declaraţiile sale publice, a urmărit întotdeauna să ţină factorul politic departe de justiţie.

"Şi, dacă asta înseamnă politică, atunci fac politică!", a concluzionat magistratul Cristina Tarcea.

Împotriva şefei ÎCCJ a fost depusă o sesizare la Consiliul Superior al Magis­traturii şi la Inspecţia Judiciară referitoare la anumite declaraţii prin care Cristina Tarcea l-a atacat voalat pe ministrul justiţiei Tudorel Toader şi a spus că ea consideră că revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al DNA a fost făcută din raţiuni politice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb