DUPĂ SCĂDEREA DE 61% DE ANUL TRECUT, Noul CEO al Telekom România speră la un "profit rezonabil" în 2016

PETRE BARAC
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 2 martie 2016

Noul CEO al Telekom România speră la un "profit rezonabil" în 2016

Miroslav Majoros: "Nu vor fi reduceri majore de personal"

Compania anunţă investiţii de 180 de milioane de euro pentru acest an

Principalul obiectiv al Telekom România pentru 2016 este creşterea profitabilităţii (n.a. care s-a redus drastic anul trecut cu 61%), după cum a declarat ieri noul CEO al companiei, Miroslav Majoros, subliniind că este important să găsească un echilibru între investiţii, conducerea companiei şi cererile clienţilor.

"Din păcate, profitabilitatea a scăzut anul trecut şi aici mai avem de lucrat. Rolul meu este să păstrez echilibrul între investiţii şi clienţi. Trebuie să ne concentrăm pe creşterea profitului. Sunt convins că putem să realizăm un profit EBITDA (n.r. înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări) rezonabil pentru 2016", a spus Miroslav Majoros în cadrul primei sale conferinţe de presă.

Noul CEO al Telekom România va conduce compania în următorii trei ani, după ce l-a înlocuit de la începutul anului pe Nikolai Beckers.

Miroslav Majoros a spus: "Nu se poate să fii competitiv în domeniul telecomunicaţiilor fără să investeşti. Pe o astfel de piaţă trebuie să găsim un echilibru între investiţii, conducerea companiei şi clienţii care solicită din ce în ce mai mult servcii ieftine. Eu nu cred în servicii ieftine. Cred în preţuri competitive, dar nu în cele mai ieftine".

Şeful companiei a spus că nu vor exista reduceri majore la nivelul personalului, urmând ca mare parte dintre angajaţi să fie păstrată, datorită avantajului reprezentat de costul redus al forţei de muncă de pe piaţa locală, în comparaţie cu celelalte ţări în care este prezentă Telekom.

Miroslav Majoros a explicat: "Avem 7.600 de angajaţi. Este dificil să spun că nu vom renunţa la oameni, dar vor fi unele ajustări. Nivelul de salarizare este destul de mic în România, aşa că nu are rost să înlocuim oamenii cu maşinării, precum o facem în Danemarca, Germania sau Franţa, aşa că putem tolera un număr mai mare de angajaţi. Înţelegem că oamenii sunt performanţi, că nu sunt scumpi şi că pot face mai multe lucruri. Poate că vom renunţa la oameni atunci când salariile vor creşte".

Telekom România şi-a planificat pentru 2016 investiţii de peste 180 milioane euro, în special pentru extinderea reţetelor 3G/4G şi a reţelei de fibră optică, infrastructură care va ajunge să acopere până la finele anului două milioane de gospodării, potrivit datelor operatorului.

Miroslav Majoros a menţionat că atât Telekom, cât şi Orange, care au semnat de curând un contract de colaborare, vor lansa oferte pentru abonaţi în circa două luni. Potrivit parteneriatului, Telekom va avea acces la reţeaua de date mobile a Orange, iar grupul francez la cel de telefonie fixă şi televiziune al companiei româno-germane.

"Contractul cu Orange va fi valabil cinci ani, dar implementarea platformei tehnice este mai complexă, iar în câteva săptămâni mă aştept să începem programul pilot, iar cel mai târziu în două luni să lansăm noile oferte", a spus CEO-ul Telekom România.

Miroslav Majoros a abordat şi subiectul vânzării Palatului Telefoanelor, spunând că această clădire va fi vândută doar unui partener strategic potrivit.

"Sunt foarte fericit că deţinem o astfel de clădire, care seamănă cu Rockefeller Plaza din New York. Au cam acelaşi design şi o arhitectură fantastică. Acum nu o putem folosi în totalitate. Avem ceva tehnologii în clădire, dar în rest este mai mult goală. Avem mai multe opţiuni în ceea ce priveşte clădirea. Clădirea este un monument istoric şi trebuie să găsim un partener adecvat pentru o tranzacţie, dar cu siguranţă nu va fi un hotel sau un cazino acolo", a conchis oficialul Telekom.

Profitul EBITDA (înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări) realizat de grupul de firme Telekom România a înregistrat anul trecut o scădere de 61%, până la nivelul de 205 milioane euro, faţă de cele 266 milioane euro din 2014, potrivit datelor publicate de grupul german Deutsche Telekom. Veniturile Telekom România au scăzut cu 1,8% în perioada analizată, la 984 de milioane de euro.

Rezultatele financiare raportate de Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) pentru 2015 arată venituri în scădere uşoară, cu 1,2%, la 601,7 milioane euro, în timp ce, la nivelul Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote), veniturile totale corespunzătoare anului 2015 au fost de 438,5 milioane euro, în scădere cu 0,2% faţă de 2014.Telekom Romania Communications (fosta Romtelecom) este deţinută de grupul elen OTE (54,01% din acţiuni) şi de statul român prin Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (45,99% din acţiuni).Acţionarul majoritar al OTE este grupul german Deutsche Telekom, care deţine 40% din acţiunile grupului elen.

Telekom Romania Mobile Communications (fosta Cosmote) este deţinută de Cosmote Mobile Communications (69,99999874% din acţiuni), Telekom Romania Communications (30%) şi acţionari persoane fizice (0,00000126%).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb