E-CIGARETTE SUMMIT SUA 2021: "FDA are cereri de aprobare pentru comercializarea a milioane de produse de vaping"

M.G.
Miscellanea / 26 mai 2021

"FDA are cereri de aprobare pentru comercializarea a milioane de produse de vaping"

Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite are în prezent cereri de aprobare pentru comercializarea a milioane de produse noi de vapare, a afirmat astăzi Tim Phillips, managing director la compania de consultanţă ECigIntelligence/TobaccoIntelligence, în cadrul primului panel a celei de-a doua zi a E-cigarette Summit USA 2021.

Phillips a afirmat: "Piaţa SUA este acum pe calea dezvoltării unei pieţe reglementate în condiţiile în care FDA (Food and Drug Administration - n.r.) are în vedere cereri de aprobare pentru comercializarea a milioane de produse de vapare şi începe să reglementeze împotriva celor care nu sunt implicaţi în proces. Se vorbeşte atât de mult despre o aplicare mai strictă de reglementări, de interdicţii suplimentare cu privire la arome şi chiar există o serie de legislaţii propuse la nivel de stat şi local, încât este dificil să se identifice ceea ce este cel mai probabil să se întâmple. Dar, între timp, piaţa americană a nicotinei continuă să se dezvolte şi să se schimbe. Pe piaţa produselor de vapare, profilele aromelor se schimbă, consumatorii se îndreaptă către dispozitive mai mici (...), iar produsele de unică folosinţă sunt încă o mare parte a pieţei. Începe să fie oferită nicotină sintetică derivată din tutun (tutun fără nicotină - n.r.), iar un număr redus de respondenţi încep să manifeste interes. Noile produse cu risc redus cresc de asemenea în popularitate; pungile de nicotină, care ar putea fi un factor de perturbare a pieţei tutunului de mestecat cum a fost vaparea la ţigările clasice, devin răspândite şi credem că tutunul încălzit va fi lansat la nivel naţional foarte curând".

Potrivit acestuia, aceste problematici ale pieţei vor fi foarte importante nu doar pentru dezvoltarea pieţei din SUA, ci vor avea impact asupra pieţei produselor din tutun cu risc mai redus la nivel global.

În prima zi a conferinţei, Kenneth Warner, profesor emerit şi decan emerit la School of Public Health, University of Michigan, a afirmat că ţigaretele electronice sunt în prezent utilizate drept substitut la ţigaretele clasice. Acesta a prezentat un studiu ce citează statistici ale CDC care arată că, în 2018, 15,1% dintre fumătorii care au renunţat la fumat pentru o perioadă mai lungă de peste 6 luni au făcut-o cu ajutorul e-ţigaretelor.

Matthew Holman, FDA: "Va trebui să determinăm ce arome şi tipuri de ţigări electronice vor primi autorizaţie de introducere pe piaţă"

La rândul său, Matthew R. Holman, director la Centrul pentru produse din tutun de la US Food and Drug Administration (FDA), a prezentat o schiţă a reglementărilor avute în vedere pentru piaţa americană a tutunului, care în prezent este doar parţial reglementată.

"În prezent, piaţa ţigărilor electronice este reglementată doar parţial - produsele şi producătorii de e-ţigarete trebuie să respecte anumite cerinţe însă nu foarte multe. (...) FDA a primit milioane de cereri de la producătorii care doresc să îşi comercializeze în continuare e-ţigaretele. Instanţele americane au solicitat producătorilor de ţigări electronice să aibă o autorizaţie de introducere pe piaţă de la FDA pentru a continua comercializarea produselor lor după 9 septembrie 2021. Suntem foarte ocupaţi din septembrie 2020 încercând să evaluăm toate solicitările. Deci, ce face FDA pentru a crea o piaţă reglementată pentru ţigări electronice până în septembrie? Cum va aborda FDA posibila iniţiere a tinerilor? (...) Va trebui de asemenea să determinăm ce arome şi tipuri de ţigări electronice vor primi autorizaţie de introducere pe piaţă. (...) În primul rând, aromele: aceasta este probabil cea mai discutată chestiune din jurul ţigaretelor electronice. Au fost multe discuţii despre arome şi dacă unele sau altele sunt sau nu adecvate pentru protejarea sănătăţii publice, dar aromele sunt o chestiune foarte complicată pe care o luăm în considerare în evaluările noastre. Este clar că aromele pot să atragă fumătorii adulţi de ţigări şi să-i ajute să facă tranziţia către e-ţigarete, dar pe de altă parte pot să atragă şi non-fumători, în special pe tineri şi pe adulţii tineri. Acesta este de asemenea un factor foarte important în evaluările noastre. Este clar că vor fi unele arome care vor fi adecvate pentru protecţia sănătăţii publice şi unele nu, pentru că avem foarte multe seturi de date cu privire la ce arome sunt preferate de fumătorii adulţi şi ce arome sunt preferate de tineri. Dar preferinţele se pot schimba în timp şi acesta va fi un factor în evaluările noastre, dar nu cred că vom ajunge la un set de arome acceptate şi altele nu. O altă chestiune discutată şi urmărită este tipul ţigaretelor electronice, dacă acestea sunt reutilizabile sau de unică folosinţă. Dar, ca în cazul aromelor, nu cred că unele tipuri de ţigarete electronice vor fi acceptate şi altele nu, în mare parte din aceleaşi motive ca în cazul aromelor", a spus Holman.

Potrivit acestuia, FDA are în prezent un proces de evaluare de la caz la caz (case to case), adică analizează în parte fiecare categorie de produse.

"Se discută de asemenea foarte mult despre tipul de nicotină. E-ţigaretele din SUA erau fără nicotină până recent (...), iar acum discutăm despre concentraţia de nicotină, mai precis care este concentraţia potrivită de nicotină pentru a preveni dependenţa tinerilor de exemplu. Pe de altă parte trebuie să avem tipul şi concentraţia potrivită de nicotină ca să convingem fumătorii de ţigări clasice să facă tranziţia către o ţigaretă electronică", a mai adăugat Matthew Holman.

Acesta a mai spus că FDA vrea ca marketingul ţigaretelor electronice să fie direcţionat către fumătorii adulţi şi nu către tineri şi adulţii tineri şi eventuale spoturi publicitare să fie difuzate doar în timpul unor anumite programe.

David Graham, chief impact officer la NJOY, companie ce a aplicat pentru autorizaţie de la FDA, a afirmat că Statele Unite sunt în proces de transformare a pieţei în condiţiile în care FDA a revizuit datele ştiinţifice şi a găsit că ţigaretele electronice sunt "adecvate pentru protejarea sănătăţii publice" (APPH - e appropriate for the protection of public health).

"Marketingul va fi supus supravegherii din partea FDA. Eforturile combinate ale FDA şi ale aplicanţilor au creat un potenţial din ce în ce mai mare pentru ca produsele să fie adecvate protejării sănătăţii publice şi ca acestea să devină alternative preferate la ţigările cu combustie, ajutând la eliminarea fumatului (classic - n.r.)", a spus Graham.

Stephanie Miller, director general la firma de consultanţă FiscalNote Market, a precizat la rândul ei că numărul persoanelor care mor anual în SUA din cauza fumatului este similar cu numărul americanilor care au decedat din cauza pandemiei de Covid-19 din martie 2020 încoace.

"Pandemia COVID-19 a luat viaţa a peste 550.000 de oameni în SUA din martie 2020. Acest număr ni se spune că ar fi putut fi mult mai mare fără intervenţiile de politici publice de până acum, care au implicat o intervenţie intensă a profesioniştilor din domeniul sănătăţii publice. Între timp, aproape jumătate de milion de vieţi se pierd în fiecare an în Statele Unite din cauza fumatului de ţigări, iar majoritatea politicilor pe care le vedem din partea statelor şi din partea parlamentarilor federali care iau în considerare controlul tutunului nu ar apropia oamenii de produsele mai puţin nocive precum e-ţigaretele, ci ar îndepărta de fapt mai mulţi oameni de acestea", a spus Stephanie Miller.

Material realizat cu susţinerea Philip Morris Romania

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb