ECDL, un program de certificare şi valorificare a competenţelor digitale

A.P.
Comunicate de presă / 7 septembrie 2020

ECDL, un program de certificare şi valorificare a competenţelor digitale

Competenţele digitale joacă un rol esenţial în obţinerea şi păstrarea unui loc de muncă. Aşadar, este important să ne cunoaştem nivelul la care suntem şi să ne putem perfecţiona în acest sens. Programe recunoascute internaţional, precum ECDL, sunt esenţiale pentru conştientizarea propriilor aptitudini digitale în procesul de digitalizare a economiei, se arată într-un comunicat de presă remis astăzi de Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România.

Peste 80% dintre cei cu vârste între 15 şi 24 de ani sunt online în întreaga lume. Acest fapt lasă impresia că, având acces la tehnologiile digitale, oamenii, în special tinerii, învaţă automat şi cum să le folosească eficient. Totuşi: daca ştii sa joci FIFA nu înseamnă că eşti un jucător profesionist de fotbal! daca eşti bun la Minecraft nu înseamnă că te califici drept arhitect! daca eşti performant la Need for Speed nu este cert ca vei face carieră ca şofer de curse.

Există astfel o diferenţă majoră între cum ne autoevaluăm nivelul de abilităţi IT şi rezultatele obţinute după teste practice, diferenţă care se regăseşte inclusiv în ţări cu economii mai dezvoltate şi un nivel crescut al competenţelor digitale, conform studiilor ECDL.

Alfabetizarea digitală, la fel ca alfabetizarea convenţională, reprezintă ceva ce trebuie învăţat şi validat. Programe standard de certificare, recunoscute internaţional, precum ECDL, sunt esenţiale pentru păstrarea unui loc de muncă şi pentru obţinerea unui salariu cât mai mare.

În România, doar 50% dintre tineri au competenţe digitale de bază sau mai înalte, conform Eurostat. De altfel, România se situează pe locul 26 din cele 28 de state membre ale UE la digitalizare, potrivit Indicelui economiei şi societăţii digitale (DESI). Raportul DESI 2020 arată că 1/5 dintre români nu au utilizat niciodată Internetul şi mai puţin de 1/3 au competenţe digitale cel puţin elementare. Contextul pandemiei COVID-19 a demonstrat rolul esenţial pe care îl au în prezent competenţele digitale, care ne permit să învăţăm şi să lucrăm în continuare.

Costul asociat unei forţe de muncă fără competenţe solide sau unei populaţii fără competenţe digitale elementare, care nu se poate integra în societatea informaţională, nu poate fi asumat. Singurul mod de menţinere a costului ignoranţei digitale la un nivel suportabil este prin investirea în competenţe digitale la standarde care şi-au dovedit eficienţa. Prin training şi certificare IT se pot asigura o forţă de muncă şi o populaţie cu abilităţi necesare pentru a performa într-un mediu în transformare.

AOAR, în parteneriat cu ECDL ROMANIA reafirmă importanţa competenţelor digitale validate, certificarea acestora reprezentând o soluţie pentru eliminarea decalajului digital din România! Dezvoltarea aptitudinilor IT reale şi certificate joacă un rol critic în revigorarea economiei României, prin educarea unei forţe de muncă inovatoare şi minimizarea diviziunii digitale, fiind parte integrantă din succesul înregistrat prin promovarea unei creşteri inteligente, susţinute şi inclusive., punctează comunicatul de presă.

Pentru detalii suplimentare despre programul de certificare ECDL, accesaţi www.ecdl.ro / www.Facebook.com/ECDLRomania, persoană de contact Irinuca Văduva, E-mail: irinuca.vaduva@

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb