O echipă de hackeri români a reuşit să câştige un contract în domeniul securităţii informatice în Luxemburg, scrie start-up.ro.
CTF365, un produs care antrenează specialiştii de cybersecurity în cadrul unui mediu controlat, a primit, de asemenea, şi o investiţie prin care îşi va dezvolta activitatea.
CTF365 poate fi descris în termeni simpli ca un poligon de antrenament pentru hackerii "buni". Practic, echipa fondată de Marius Corîci la Cluj, a realizat un mediu controlat în care specialiştii se pot antrena pentru a răspunde atacurilor informatice, pot simula pericole care se întâlnesc în lumea virtuală reală.
De curând, pe 5 iulie, Comisia Europeană a lansat un parteneriat public-privat care va investi 1,8 miliarde de euro până în 2020 pentru inovaţie în cibersecuritate.
Compania a fost fondată la Cluj-Napoca şi a trecut inclusiv prin acceleratorul celor de la hub:raum de la Cracovia, fiind printre câştigători.
Ministerul Economiei din Luxemburg a mandatat platforma securitymadein.lu, o investiţie guvernamentală pentru informarea şi educaţia în domeniul cibersecurităţii, să dezvolte metode specifice şi servicii noi de cibersecuritate.
Potrivit informaţiilor start-up.ro, Ministerul Economiei din Luxemburg vrea să dezvolte unelte care pot fi folosite apoi de providerii de securitate informatică pentru a crea servicii ieftine pentru consumatori.
Astfel, CTF365 a fost aleasă ca platformă de training şi testare a unor servicii de acest fel şi va fi disponibilă public din 2017. "Serviciile vor include antrenament blue şi red teams, training în domeniul răspunsurilor la incidente tehnice şi antrenament pentru alte tipuri de atacuri", se arată în documentul obţinut de start-up.ro.
Totodată, după participarea la acceleratorul Deutsche Telekom - hub:raum - compania a reuşit să închidă o rundă de investiţii din partea germanilor, care duce evaluarea firmei la o cifră cu şase zerouri.
În plus, compania din Cluj urmează să participe la o licitaţie alături de un mare jucător european din domeniul telecom, altul decât Deutsche Telekom. De curând, compania a fost invitată de Massachusetts Institute of Technology (MIT) pentru a ţine o prezentare a platformei, iar în septembrie va începe un proiect alături de celebra universitate americană, pentru a testa posibilitatea introducerii sistemului în cadrul MIT.