Echipa naţională de barbut sentimental

Dan Nicolaie
Ziarul BURSA #Sport / 28 septembrie 2022

Sursă foto: Facebook / Edi Iordănescu

Sursă foto: Facebook / Edi Iordănescu

Dan Nicolaie

Echipa naţională s-a rostogolit pe scara valorilor fotbalistice până la nivelul Luxemburg - Feroe. Se poate şi mai jos, nu trebuie să uităm asta. Dezastrul amar a sosit frumos poleit cu victoria împotriva unei echipe a Bosniei, care avea deja toţi sacii în căruţă. Din păcate, în ciuda optimismului de mucava, semnele căderii totale sunt evidente şi se manifestă pe toate palierele, de la jucători la antrenori şi chiar mai sus, la nivelul conducerii Federaţiei Române de Fotbal. Nimic nu se întâmplă datorită muncii, seriozităţii, studiului, totul e la mâna norocului/ghinionului/toanelor de moment.

Jucătorii vorbesc de un semn bun, de speranţe pentru viitor, de un nou început, agăţându-se greţos de o victorie obţinută împotriva unei echipe demobilizate. Nimic despre dezastrul din prima parte a campaniei şi despre înfrângerile ruşinoase cu Muntenegru. Faptul că la finalul unui meci în care tocmai retrogradaseră în eşalonul trei al fotbalului european, ei agitau pumnii în aer şi se bucurau deplasat pentru unele reuşite personale, arată că nu le lipseşte doar valoarea fotbalistică, ci şi logica şi bunul simţ.

Selecţionerul Edward Iordănescu lasă impresia că pregăteşte lotul naţional de barbut. Vorbeşte pe toate drumurile depre noroc, ghinion, blesteme personale şi de grup. Exact ca la zaruri, totul este la voia întâmplării. Mai nimic despre idei tehnico-tactice, strategii pe termen scurt şi mediu şi pregătirea psiho-pedagogico-fotbalistică a jucătorilor pe care îi selecţionează/antrenează. Nu mai vorbim despre tonul depresiv pe care îl are atunci când face declaraţii, lăsând impresia că este înhămat la căruţa care livrează în lume tristeţea. Ascultându-l pe Iordănescu există riscul ca şi cel mai optimist dintre suporterii echipei naţionale să intre în depresie.

Conducerea FRF şi-a mai pus o ştampilă de habarnism. De altfel, la ştampile de acest gen, obrazul FRF arată mai bine decât paşaportul unui globe-trotter. Mihai Stoichiţă, creierul tehnic al federaţiei, omul numărul 1 al preşedintelui Răzvan Burleanu, a reuşit să uimească în direct la TV atunci când a arătat că habar nu avea că echipa noastră a retrogradat în "lumea a treia" a fotbalului continental, el vorbind de urne valorice în timp ce se discuta de grupele din Liga Naţiunilor. Ce pretenţii mai putem avea de la jucători, dacă un oficial de rang înalt amesteca în asemenea hal calculele înainte de ultimul meci din grupă.

Cu o astfel de combinaţie nu este cazul să ne mai facem iluzii, important este să ne dezvoltăm un scut de protecţie în faţa inevitabilelor deziluzii viitoare.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Dezastru total!

    excelenta analiza !!!! doua remarci fff bune , comparatia cu barbutul si habarnismul celor de la federatie care incepe sa-l vada si cei care nu au treba cu fotbalul . la federatie trebuie un buldozer , nu se mai poate altfel . burleanu , stoichita ?! ?? !

    Cea mai bună analiză a ceea ce se întâmplă la echipa națională este publicată de un ziar economic. Interesant!

    ..sa citesc asta. Pacat ca nu te mai vedem si pe TV.

    O alta campanie ratata , pentru care nimeni nu isi asuma responsabilitatea...

    E sel ectioner, nu sel ectioneaza pe cine trebuie. Simplu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb