Economia Germaniei ar putea creşte cu 2,8% în acest an

Ziarul BURSA #Internaţional / 8 aprilie 2011

Economia Germaniei, cea mai mare din Europa, ar putea creşte cu 2,8% în acest an, datorită exporturilor şi contribuţiei tot mai mari a cererii interne, potrivit prognozei îmbunătăţite a unui grup de institute importante de cercetare economică, preluate de Wall Street Journal.

Grupul, din care fac parte Institute for Economic Research in Halle (IWH), Institute for Economic Research (Ifo) şi Global Economy Institute (IfW), anticipa în toamna anului trecut că economia germană va creşte cu 2%.

Economia germană a înregistrat o relansare semnificativă în ultimul an pe măsură ce creşterea exporturilor a fost însoţită de îmbunătăţirea cererii interne.

"Dezvoltarea economiei va rămâ-ne puternică în următoarele luni", notează institutele în raportul de primăvară. Acestea subliniază că revenirea economiei globale va sprijini avansul Produsului Intern Brut prin creşterea exporturilor. Totodată, economia va beneficia şi de o contribuţie mai mare a cererii interne.

De asemenea, institutele se aşteaptă la îmbunătăţirea pieţei muncii pe măsură ce economia continuă să se extindă iar angajatorii creează noi locuri de muncă. Conform prognozelor actuale, rata şomajului va scădea la 6,9% în acest an şi la 6,5% în 2012, după ce anul trecut a ajuns la 7,7%.

Raportul notează printre pricipalele pericole pentru dezvoltarea economiei criza datoriilor suverane din zona euro şi problemele legate de aprovizionarea cu petrol.

Pentru 2012, grupul estimează un avans economic de 2%.

Raportul elaborat de cele patru institute private constituie baza pe care guvernul de la Berlin îşi va alcătui propriile estimări. În prezent autorităţile mizează în acest an pe o creştere de 2,3 procente, urmând ca noile prognoze guvernamentale să fie date publicităţii pe data de 14 aprilie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb