EDUCAŢIE, SPORT, ARTĂ Olimpiada de Benzi Desenate

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 11 martie 2021

Educaţia, sportul şi arta se regăsesc laolaltă într-un concurs organizat sub egida Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, care se va desfăşura sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. Copiii au ocazia să spună poveştile campionilor olimpici ai ţării noastre la Olimpiada de Benzi Desenate 2021. Potrivit organizatorilor acesta este un concurs naţional de benzi desenate, de promovare a spiritului olimpic şi conştientizare a valorilor culturale naţionale, europene şi internaţionale în rândul elevilor din învăţământul primar, gimnazial şi liceal. În lucrările lor, micii artişti vor trebui să atingă câteva repere esenţiale: să spună povestea unuia sau mai multor campioni olimpici ai României şi să scoată în evidenţă atât spiritul olimpic cât şi una dintre valorile olimpismului: excelenţa, spiritul de echipă, prietenia, fair play-ul, toleranţa, respectul, bucuria aflată în efort, echilibrul dintre corp şi minte. Concursul este destinat doar şcolarilor şi elevilor din clasele I - XII, participanţii urmând a se întrece în 12 grupe, fiecare grupă reprezentând câte o clasă. Metoda de lucru trebuie să respecte etapele realizării unei benzi desenate: desen în creion, contur, culoare (creioane colorate, carioci, tempera, acuarelă) sau alb-negru cu nuanţe de gri. În partea de sus a lucrării trebuie trecut tiltul poveştii şi numele autorului (elevului), iar în partea de jos a lucrării trebuie trecute clasa, şcoala şi oraşul / comuna.

Lucrarea trebuie să fie realizată de un singur elev care-şi asumă originalitatea subiectului, a poveştii în benzi desenate. Orice idee copiată, va fi eliminată din concurs. Lucrarea de bandă desenată trebuie realizată pe o singură pagină /planşă, fiecare concurent putând participa cu o singură pagină /planşă. Participanţii care vor trimite mai mult de o pagină/planşă, vor fi eliminaţi din concurs. Înscrierea paginilor / planşelor de bandă desenată în concurs se va face doar prin intermediul bibliotecilor şcolare, judeţene, orăşeneşti şi comunale. Fiecare bibliotecă va trimite o listă cu participanţii la concurs, împreună cu planşele scanate.

De asemenea, prin înscrierea în concurs, şcolarul / elevul îşi exprimă acordul cu utilizarea lucrării, parţial sau integral de către organizatori, în scopul promovării Olimpiadei de benzi desenate, cât şi pentru realizarea unor expoziţii cu cele mai bune lucrări intrate în concurs. Fiecare lucrare va fi evaluată de un juriu, format din membri ai COSR, autori de benzi desenate, jurnalişti sportivi, scriitori, care va avea în vedere să fie respectate specificaţiile tehnice şi va aprecia originalitatea lucrărilor (text şi desen) şi acurateţea stilului. Conform organizatorilor obiectivele sunt următoarele: "Conştientizarea copiilor şi tinerilor cu privire la importanţa valorilor naţionale care au ridicat România la cel mai înalt nivel de performanţă olimpică. Promovarea copiilor şi tinerilor talentaţi la desen şi literatură prin lucrări de benzi desenate. Organizarea, implementarea şi premierea participanţilor la concursul de benzi desenate. Atragerea şi implicarea şcolarilor, elevilor, învăţătorilor şi profesorilor în concursul organizat în cadrul Olimpiadei de Benzi Desenate, ce are scopul de a stimula latura creativă şi de a transmite, prin lucrările de benzi desenate realizate, un mesaj prin desen şi text cu privire la olimpiadă şi spiritul olimpic. Promovarea şi mediatizarea rezultatelor la nivel naţional". Se vor acorda premii pentru un loc I, un loc II, un loc III şi 3 menţiuni pentru fiecare grupă de participare, iar la final, toţi concurenţii vor primi diplome de participare via e-mail. Cele mai bune lucrări vor fi expuse în incinta unor muzee şi în alte instituţii de cultură din ţară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb