EFG Eurobank anticipează dublarea profitului în Europa Centrală şi de Est, în acest an

Ziarul BURSA #Internaţional / 11 ianuarie 2011

Pe piaţa românească, EFG Eurobank controlează Bancpost.

Pe piaţa românească, EFG Eurobank controlează Bancpost.

EFG Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost şi al altor companii din România, anticipează pentru acest an dublarea profitului în regiunea Europei Centrale şi de Est, faţă de 2010, a declarat directorul general al grupul elen, Nick Nanopoulos, transmite Reuters. "Rămânem profitabili, cu un trend pozitiv, de creştere, în regiunea noua Europă. Anticipăm că profitul din această regiune se va dubla în 2011", a arătat Nanopoulos, citat de Mediafax. În afara Greciei, banca desfăşoară operaţiuni în România, Turcia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Cipru şi Ucraina. În primele nouă luni ale anului trecut, profitul din regiune a atins 19 milioane de euro.

EFG Eurobank a avut în aceeaşi perioadă, în România, un profit net de 13,9 milioane euro.

La nivel de grup, profitul net a scăzut de 4,6 ori, la 60 de milioane de euro. Eurobank a reiterat că nu intenţionează să facă o emisiune de drepturi, spre deosebire de alte bănci elene care au optat să strângă capital pentru a echilibra balanţele contabile şi a recâştiga accesul la finanţarea wholesale.

Grupul negociază în schimb vânzarea unei participaţii majoritare la divizia poloneză Polbank, către un partener strategic.

"Prognozăm o creştere organică a adecvării capitalului. Vânzarea Polbank şi alte măsuri, între care managementul mai bun al riscului, pot conduce la îmbunătăţirea ratei de adecvare a capitalului cu circa 1,5 puncte procentuale", a spus Nanopoulos.

Eurobank poartă încă discuţii legate de Polbank, care are active de 5,5 miliarde de euro şi o reţea de pes-te 300 de sucursale.

Intesa Sanpaolo, BNP Paribas şi Raffeisen şi-au exprimat interesul pentru divizie, cu oferte de 600-800 milioane euro.

Acţiunile băncilor elene s-au depreciat cu peste 15% în ultimele 30 de zile, din cauza crizei datoriilor şi a temerilor legate de retrogradarea ratingurilor de către Moody"s şi Fitch. Indicele elen al acţiunilor bancare a pierdut luni 4,8%, peste declinul de aproape 2% al pieţei. Acţiunile Eurobank au scăzut cu 5,8%, la 3,39 euro pe unitate. Şeful Eurobank a mai arătat că grupul nu intenţionează să răscumpere în vii-torul apropiat acţiuni preferenţiale de la guvern.

Pe piaţa românească, EFG Eurobank controlează Bancpost şi companiile EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management România SAI, EFG Eurobank Finance - Romania, EFG Eurobank Securities - România, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurări Generale şi EFG Eurolife Asigurări de Viaţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb