EFOR: "Discursul antieuropean nu se justifică în România"

V.R.
Ziarul BURSA #Politică / 15 februarie 2017

Partidele mari, dar şi formaţiunile politice mai mici, legitimează, prin radicalizarea discursului lor, curentul de tip naţionalist-populist, fapt care ar putea conduce la apariţia unor formaţiuni extremiste relevante, în următorii ani, potrivit domnului Sorin Ioniţă, preşedintele Expert Forum (EFOR).

În opinia sa, convergenţa cu UE a fost rapidă şi reprezintă un succes istoric al Europei de Est, iar beneficiile integrării în sistemul de valori occidental nu pot fi contestate.

Sorin Ioniţă a declarat ieri, cu ocazia lansării raportului "Populismul 2.0 şi renaşterea alternativelor la democraţia liberală": "Din fericire, noi nu avem extremişti în Parlament, nu am avut, nu avem nici acum. Asta este partea plină a paharului. Partea proastă este, în România, radicalizarea discursului la centru. Partidele principale sunt tot timpul tentate să joace pe asemenea teme, unde nu le concurează nimeni".

Domnul Ioniţă a subliniat: "Evoluţiile sunt rapide, nu ştim care va fi cel mai antieuropean partid peste un an. Vedem actori surprinzători, la care nu te-ai fi aşteptat. Adică, nu te-ai fi aşteptat ca unul ca Tăriceanu să fie vârful de lance anti-Vest, anti-multinaţionale şi să inventeze, cel puţin retoric, deocamdată, Roexit-ul. (...) Nu ştim, într-un an, doi, s-ar putea să vedem realinieri destul de importante în politica românească. Să te trezeşti cu tot felul de oameni care ne vor spune verde în faţă că nu avem ce căuta în UE. (...) Nu ştiu care este alternativa, dar vor găsi ei una, pentru asta nu trebuie fapte sau să demonstrezi empiric ceva, e doar să-ţi vină ideea şi să ai un trombon suficient de mare".

Sorin Ioniţă este de părere că în România "nu se justifică niciun fel de discurs al frustrării, decât în măsura în care e vorba de anumiţi perdanţi ai tranziţiei post-comuniste".

În opinia sa, în ciuda retoricii populiste "pe care o auzim azi de la politicieni, contra multinaţionalelor, împotriva lui Soros sau vânduţilor străinătăţii", România o duce mult mai bine decât în urmă cu 25 de ani.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb