EGBERT HOLTHUIS, COMISIA EUROPEANĂ: "România, una din ţările care cheltuie cel mai puţin pentru politici sociale"

V. RIBANA
Ziarul BURSA #Macroeconomie / 30 mai 2013

"România, una din ţările care cheltuie cel mai puţin pentru politici sociale"

România este una dintre ţările care cheltuie cel mai puţin pentru politici sociale, iar acest lucru trebuie analizat, după cum afirmă Egbert Holthuis, şeful Departamentului Europa 2020 - Politici sociale din cadrul Comisiei Europene.

Prezent la dezbaterea "Criza economică şi modelul social european", organizată ieri de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Egbert Holthuis a menţionat: "Nu este vorba doar despre nivelul cheltuielilor, ci şi despre felul în care sunt folosiţi banii, mai ales pentru reducerea sărăciei. Dacă te gândeşti că cheltuieşti puţin, cum poţi să combaţi sărăcia?"

Oficialul european a adăugat că autorităţile de la Bruxelles sunt interesate de planurile Guvernului Româ-niei privind creşterea protecţiei sociale.

"Am auzit că este vorba despre idei privind un venit de inserţie, un program pentru reducerea sărăciei, dar şi de politici active pentru crearea locurilor de muncă şi combaterea abandonului şcolar. Toate aceste planuri sunt deosebit de interesante", a spus Egbert Holthuis.

Bogdan Hossu, Cartel Alfa: "Au crescut discrepanţele în politica de salarizare"

Prezent la evenimentul mai sus menţionat, Bogdan Hossu, pre-ş-edintele CNS Cartel Alfa, a afirmat că discrepanţele în politica de salarizare din ţara noastră au continuat să crească în sectorul bugetar, ajungându-se la un raport de 1 la 50 între salariul minim şi cel maxim.

"În România, în continuare, corecţia în sectorul bugetar este falsă şi discrepanţele în politica de salarizare au crescut, pentru că discrepanţele de nealiniere şi de tăiere a unor drepturi marginale au dus la păstrarea unui raport de 1 la 50 între salariul minim şi cel maxim", a afirmat domnia sa, adăugând: "Cel mai mic salariu şi cel mai mare au un raport de 1 la 50, ceea ce arată că legea în materie, la care s-a lucrat timp de un an, în 2009, nu a fost niciodată aplicată. Doar în momentul tăierilor de început s-a aplicat, după care legislaţia care ar fi trebuit să comprime raportul dintre salarii de la 1 la 15 nu s-a mai aplicat în următorii trei ani şi nici nu există intenţia să se aplice".

Potrivit lui Bogdan Hossu, Confederaţia Europeană a Sindicatelor a stabilit priorităţi raportate la pachetul de investiţii sociale adoptat de Comisia Europeană în februarie 2013, precum: oprirea procedurii de tăiere a cheltuielilor publice, a protecţiei sociale şi a salariilor, pe motiv că aceste tăieri sunt nedrepte şi duc la creşterea şomajului, a inegalităţilor, a sărăciei şi agravarea recesiunii, oprirea concurenţei pe salarii şi a condiţiilor de muncă, oprirea concurenţei fiscale, a fraudei fiscale, a evaziunii fiscale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb