Eisberg estimează o cifră de afaceri de 15,8 milioane euro, pentru 2022

A consemnat Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 2 august 2022

Eisberg estimează o cifră de afaceri de 15,8 milioane euro, pentru 2022

(Interviu cu Gabriela Boldeanu, QA Director la Eisberg România şi Nicoleta Scarlat, director de vânzări în cadrul companiei)

Producătorul de salate Eisberg estimează o cifră de afaceri pentru acest an de 15,8 milioane de euro, după cum ne-au spus Gabriela Boldeanu, QA Director la Eisberg România şi Nicoleta Scarlat, director de vânzări în cadrul companiei, care ne-au precizat că rezultatele financiare obţinute până acum se află în parametrii bugetaţi. La începutul anului, Eisberg îşi propunea o creştere cu 10-12 procente în volume şi cu minimum 15% din punct de vedere valoric. Compania este prezentă pe piaţa românească de peste 25 de ani, are în medie 100 de angajaţi, iar anul trecut a înregistrat o creştere de 18% a vânzărilor.

Reporter: Care sunt proiectele de investiţii pentru anul acesta?

Nicoleta Scarlat: În 2022 vom finaliza extinderea capacităţii de producţie începută în 2019, adică tot ce înseamnă spaţiu în care se produce sau se depozitează marfa plus anexele, începând cu vestiare şi diverse camere tehnice. Eficienţa producţiei va fi îmbunătăţită cu o tehnologie mai nouă, mai modernă.

Producţia va beneficia şi de un sistem de digitalizare operţională despre care suntem convinşi că va fi de mare ajutor la fluxul operaţiunilor mai ales în condiţiile actuale cu resursă umană din ce în ce mai greu de găsit si loializat.

Eisberg estimează o cifră de afaceri de 15,8 milioane euro, pentru 2022

Gabriela Boldeanu: Ne place mult sustenabilitatea şi la capitolul energie am cheltuit deja 2 milioane de lei pentru o centrală cu panouri fotovoltaice care ne vor oferi energie verde pentru o treime din energia pe care o folosim la acest moment, se va simţi sensibil în amprenta de CO2 Eisberg Romania.

Sperăm ca în următorii 3-5 ani să avem 100% din consumurile de energie acoperite din surse regenerabile.

În 2020 s-a investit într-o staţie nouă de răcire cu amoniac, mult mai prietenoasă cu mediul, şi care ne permite, printr-o investiţie planificată pentru 2023, recuperarea de energie pe care o vom folosi la tot ce înseamnă încălzire şi apă caldă menajera pentru anexe şi birouri.

Eisberg estimează o cifră de afaceri de 15,8 milioane euro, pentru 2022

Reporter: Ce rezultate financiare aţi înregistrat în primul semestru al anului?

Nicoleta Scarlat: Ne menţinem la ceea ce am bugetat. Deşi luna iunie 2022 a depăşit cu greu luna similară din 2021, totuşi în acest an avem un procent de 2% creştere de volum.

Reporter: Care este raportul dintre vânzările online si cele offline?

Nicoleta Scarlat: Indiferent cât de tare se străduiesc partenerii noştri, indiferent ce promoţii am făcut şi cât de agresive au fost ele, vânzările online nu sunt nici 1% din cele offline.

Desigur, am văzut în studiile de piaţă că există o tendinţă a consumatorilor de a evita să facă comandă online pentru produsele fresh şi ultra fresh. Vom vedea cum vor merge lucrurile pe viitor.

Reporter: Ce capacitate de producţie aveţi acum şi care este cifra de afaceri estimată pentru anul în curs?

Nicoleta Scarlat: Producem 8000 de tone şi sperăm la o cifră de afaceri de 15,8 milioane de euro.

Eisberg estimează o cifră de afaceri de 15,8 milioane euro, pentru 2022

Reporter: Eisberg România a încheiat anul acesta un proces complex de audit. Ce înseamnă acest audit şi ce rezultate aţi obţinut?

Gabriela Boldeanu: Auditul reprezintă pentru noi normalitatea. Eisberg este un producător de salate şi alte legume ambalate - cu dimensiune şi anvergură locală, cu distribuţie naţională, dar cu ADN elveţian, iar siguranţa produsului este esenţială.

Timp de două săptămâni, compania a trecut cu brio prin mai multe proceduri de auditare a standardelor de calitate şi siguranţă a produselor pe care Eisberg le livrează către clienţii din retail sau marile lanţuri de restaurante. Auditorii au verificat compania din punctul de vedere al managementului siguranţei alimentare şi au fost reconfirmate înaltele standarde în relaţia de furnizor al marilor lanţuri de restaurante, pentru fiecare în parte, obţinând punctaje de 98 şi respectiv 100%. Calificativele şi punctajele obţinute în urma auditărilor reconfirmă atenţia pe care Eisberg o acordă siguranţei produsului. După trei zile de auditare, British Retail Consortium (BRC) - cel mai prestigios program de standardizare a calităţii din domeniu - a acordat companiei calificativul A pentru activitatea desfăşurată în ultimul an, în relaţia cu partenerii de retail. Am mai fost auditaţi de SQMS (Supplier Quality Management System), referitor la activitatea legată de relaţia cu McDonalds din ultimul an, unde am primit un punctaj de 98% şi de FSA (Food Safety Audits) pentru activitatea din ultimii trei ani legată de relaţia de aprovizionare cu lanţul de restaurante KFC. Aici trebuie menţionat că FSA ne auditează la fiecare trei ani, deoarece noi suntem certificaţi GFSI (adică British Retail Consortium), care ne-a acordat standard de furnizor cu calificativ nivel 1. Iar în urma auditării Quality Assurance (QA), după două zile în care ne-a fost verificată activitatea de food safety în relaţia cu KFC, a venit confirmarea: suntem la 100%.

Reporter: Vă mulţumesc!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb