EIT Health prezintă şase startupuri în domeniul sănătăţii de urmărit în 2021

S.B.
Comunicate de presă / 21 ianuarie 2021

EIT Health prezintă şase startupuri în domeniul sănătăţii de urmărit în 2021

În 2020, EIT Health a susţinut prin programele sale peste 120 de startup-uri din regiunile europene emergente, printre care şi din România. Potrivit specialiştilor EIT Health, este de aşteptat ca cele mai multe dintre acestea să aibă un impact semnificativ asupra viitorului medicinei şi serviciilor de sănătate, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Iată şase inovaţii care ar putea transforma asistenţa medicală şi biotehnologia în Europa în următorii ani:

Îmbunătăţirea calităţii tratamentului oncologic, pe baza datelor extrase din practica medicală

OncoChain Analytics este echipa din România care crează o platformă de cercetare care foloseşte o imensă bază de date din practica oncologică, cu scopul de a genera statistici şi analize utile pentru medici, furnizorii de servicii medicale şi companiile farmaceutice. Astfel, noile medicamente pot ajunge pe piaţă mai repede şi la costuri mai mici, prin reducerea timpilor de recrutare a participanţilor în studiile clinice, evaluarea corectă a fezabilităţii acestora, simularea braţului control şi corelarea diferitelor seturi de informaţii în sprijinul cercetării. Start-up-ul românesc s-a numărat printre semifinalistele competiţiei EIT Health Innostars Awards 2020, etapă în care a primit suma de 25.000 euro ca investiţie, acces la programe de mentorat şi oportunităţi de networking, si a inchis la sfarsitul anului trecut si o runda de finantare de 380.000 euro de la investitori privati prin intermediul platformei Seedblink.

Revoluţia în studiile clinice poate accelera tratamentul bolii Alzheimer

Screening-ul pacienţilor cu Alzheimer este un proces lung şi costisitor. Economisind 40% din costurile totale de screening şi 70% din timpul alocat pentru screeningul pacientului, echipa portugheză iLof va contribui la găsirea mai rapidă a unui remediu pentru Alzheimer. Start-up-ul a fost format în cadrul programului EIT Health Wild Card 2019 şi au fost câştigătorii EIT Jumpstarter 2019. Cu soluţia lor necostisitoare şi neinvazivă pentru stratificarea pacienţilor cu Alzheimer pentru studiile clinice, aceştia pot accelera tratamentul pacienţilor cu această afecţiune.

Asistentul virtual care creşte implicarea pacientului

PatchAI: Compania italiană îşi propune să transforme cercetarea clinică prin integrarea unui asistent virtual empatic, bazat pe AI, pentru a motiva pacienţii implicaţi în studiile clinice şi pentru a le oferi informare şi susţinere, concentrându-se asupra lor şi a nevoilor lor. Echipa a câştigat o finanţare de 25.000 de euro şi mentorat în cadrul ediţiei din 2019 a InnoStars Awards şi a primit un sprijin suplimentar de 10.000 de euro ocupând poziţia a treia în competiţia EIT Health Catapult din acest an. Patch AI a ridicat de curand o nouă rundă de finanţare n valoare de 1.7 Mil euro si este unul dintre startupurile in care a investit in 2019 Roca X.

Protecţie UV sigură, 100% prietenoasă cu mediul

Start-up polonez UVera este un excelent exemplu de accelerare a start-up-urilor prin programul EIT Health InnoStars: după ce a câştigat competiţia InnoStars Awards în 2019, au câştigat categoria Biotech şi "Premiul publicului Alex Casta" din cadrul programului Catapult în 2020, care îi oferă şansa de a fi promovat pe Turnul Nasdaq din New York. Echipa oferă o soluţie pentru poluarea cauzată de cremele si loţiunile pentru protecţie solară, care este o problemă la nivel global mai serioasă decât s-ar putea crede. UVera a dezvoltat un protector UV extras din microorganisme naturale care are capacitatea de a bloca întregul spectru de raze UV fără substanţe chimice.

Screening cardiac în 5 minute

Start-up-ul lituanian Ligence a câştigat premiul al doilea în cadrul programului EIT Jumpstarter în 2019 şi a primit "smart funding", acces la acumularea de noi cunoştinţe, oportunităţi de colaborare, precum şi sprijin pentru planificarea şi dezvoltarea afacerii, iar inovaţia dezvoltată de echipa lor i-a ajutat să obţină primul premiu al competiţiei InnoStars Awards 2020. Echipa foloseşte tehnologia "deep learning" şi a dezvoltat un software capabil să segmenteze automat caracteristicile anatomice ale inimii, să facă o evaluare funcţională şi să producă un raport structurat pentru medic. Astfel, se ajunge la un mod de diagnosticare şi gestionare a bolii mai eficient din punct de vedere al costurilor şi mai precis, deosebit de important în special în contextul pandemiei de COVID19.

Sprijin pentru îmbunătăţirea vieţii pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral

PhoenixOrthosis, echipa maghiară câştigătoare a premiului 3 în competiţia EIT Health InnoStars Awards contribuie la un proces mai eficient de reabilitare după un accident vascular cerebral. Soluţia companiei este o orteză activă pentru cei care suferă de pareza spastica la degetele mâinilor, ce utilizează tehnologii de ultimă generaţie pentru a recupera parţial funcţia de deschidere a mâinii şi a degetelor. Echipa are misiunea de a scurta timpul de reluare a activităţilor de zi cu zi, cu o cât mai bună calitate a vieţii. Orteza dezvoltată de companie este un dispozitiv discret, 100% personalizat.

"În 2020, pandemia de coronavirus a afectat viaţa oamenilor şi a ţărilor din Europa la toate nivelurile, dar a avut cel mai vizibil impact asupra sistemelor economice şi de sănătate. Anul trecut s-a dovedit mai mult ca niciodată că Europa are nevoie de sisteme de sănătate stabile, capabile să se adapteze la un mediu în schimbare rapidă şi pregătite pentru situaţii neaşteptate. Am susţinut dezvoltarea a peste 120 de idei şi echipe provenind din Europa Centrală, de Est şi de Sud în 2020 şi le-am acordat finanţări în valoare totală de 2,3 milioane de euro. Obiectivul EIT Health este de a dezvolta cele mai bune idei din domeniul medical, care să poată contribui la consolidarea sistemelor de sănătate şi la construirea unei economii durabile a sănătăţii în Europa" - a declarat Tamas Bekasi, RIS Business Creation Manager la EIT Health InnoStars.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb