EJOBS: Cu gândul la viitor: cum îţi securizezi cariera

Miscellanea / 2 august 2022

Cu gândul la viitor: cum îţi securizezi cariera

Cum va arăta jobul tău peste 5 ani? Va continua să existe peste 10 sau 20 de ani? Şi ce se va întâmpla cu organizaţia şi industria pentru care lucrezi în prezent? Nu ştim ce ne rezervă viitorul, dar ştim că trăim vremuri într-o perpetuă schimbare. Iar asta înseamnă că job description-ul tău ar putea arăta foarte diferit în următorii ani.

Dacă setul de abilităţi sau experienţa ta nu ţin pasul cu vremurile, s-ar putea să te străduieşti la un moment dat să găseşti ceva de lucru sau să obţii o promovare. Dar există strategii pe care le poţi pune în aplicare încă de pe acum pentru a te asigura că nu ajungi într-un impas al carierei.

Acordă timp învăţării şi dezvoltării!

Pe măsură ce organizaţiile adoptă noile tehnologii, nevoile lor se schimbă. Acest lucru duce la un decalaj tot mai mare între competenţele lucrătorilor de astăzi şi cele necesare pentru viitor. De aceea, e important să cauţi noi oportunităţi de învăţare şi dezvoltare de-a lungul carierei pentru a-ţi alinia setul de abilităţi cu acelea râvnite de viitorii angajatori. Foloseşte următoarele sfaturi pentru a prioritiza în mod continuu dezvoltarea carierei tale:

Efectuează o analiză a setului curent de abilităţi. Determină punctele forte şi creează un plan de învăţare pentru lacunele care te pot descalifica în ochii angajatorilor pe viitor.

Fii proactiv în căutarea oportunităţilor de învăţare. Oferă-te voluntar pentru a-ţi asuma noi responsabilităţi şi a participa la cursuri de formare şi certificare. Concentrează-te pe competenţele specifice de care ai nevoie pentru a reuşi şi pentru a te dezvolta în domeniul tău.

Diversifică-ţi abilităţile transferabile. Dezvoltarea abilităţilor de viitor, cum ar fi decodificarea şi analiza datelor, te vor ajuta să te pregăteşti pentru roluri şi responsabilităţi viitoare. Abilităţile soft, precum inteligenţa emoţională, comunicarea şi adaptabilitatea, vor continua să fie extrem de căutate de toţi angajatorii.

Sfat: te poţi înscrie, spre exemplu, în proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020. Acesta are mai multe etape (consiliere, cursurile propriu-zise, coaching). În cadrul acestuia, ai ocazia să îmbini partea teoretică cu partea practică, să pui trainerului întrebări în timp real şi să faci schimb de experienţă cu ceilalţi cursanţi. După finalizarea cursurilor, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îţi va oferi suportul necesar pentru a-ţi găsi job.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb