EJOBS: De ce CV-ul tău este trecut cu vederea de angajatori

Mihaela Pascari
Miscellanea / 12 ianuarie 2022

De ce CV-ul tău este trecut cu vederea de angajatori

După ce ai petrecut ore întregi, poate chiar zile, pentru a-ţi aduce CV-ul într-o formă mulţumitoare, l-ai trimis, dar nu ai auzit nimic de la angajatori înseamnă că acesta a fost trecut cu vederea.

Este foarte uşor să faci greşeli când îţi scrii CV-ul. Chiar şi cei mai pricepuţi la acest capitol greşesc adesea ceva. Asigură-te că-ţi foloseşti toate resursele, inclusiv prietenii de încredere, familia sau colegii ca o altă pereche de ochi pentru a preveni aceste erori. Cu cât înţelegi mai devreme de ce CV-ul tău este ignorat, cu atât mai repede poţi începe să repari greşelile pe care le comiţi. Acum aruncă o privire la aceste 5 posibile motive pentru care CV-ul tău este ignorat!

Nu ai abilităţile necesare pentru jobul la care aplici

Mulţi oameni nu sunt chemaţi pentru că pur şi simplu nu se potrivesc cerinţelor postului. Dacă citeşti descrierea acestuia şi nu îndeplineşti măcar 80% din cerinţele pentru rol, sunt şanse mari să-ţi pierzi timpul aplicând pentru acel rol.

Recrutorii caută un set de abilităţi specifice şi dacă nu îl ai, vei fi considerat un candidat pentru care se va munci prea mult pentru a fi adus în stadiul dorit. Majoritatea angajatorilor sunt de acord să treacă peste anumite aspecte, dar dacă sunt numeroase minusuri poate ar trebui să reevaluezi dacă are rost să aplici.

Structura CV-ului tău lasă de dorit

Una dintre caracteristicile foarte importante care face ca un CV profesionist să iasă în evidenţă în ochii potenţialilor angajatori este structura sa uimitoare. Un CV bine structurat ar trebui să fie uşor de parcurs. E necesar să planifici din timp perspectiva generală şi aspectul CV-ului tău. Ignorarea acestor capitole poate conduce la un CV ce pare întocmit de un amator, iar el poate transmite un mesaj nepotrivit recrutorului.

Greşelile gramaticale din CV îţi fac un deserviciu

Acesta este un document care te reprezintă şi greşelile se vor reflecta negativ asupra imaginii tale. Verifică-ţi CV-ul de mai multe ori şi apoi trimite-l unui prieten care îl va putea analiza la rândul lui şi-ţi va oferi câteva critici constructive. O modalitate excelentă de a-ţi verifica CV-ul este să te aşezi şi să îl citeşti cu voce tare. Această metodă îţi va semnaliza orice secţiune care ar putea fi prea lungă sau ar putea avea nevoie de mai multe semne de punctuaţie.

Pauzele extrem de lungi din activitate nu sunt un semn bun pentru angajatori

Dacă nu ai lucrat mai mult de 2 ani, recrutorii vor ezita să ia în considerare candidatura ta. Unul sau doi ani de inactivitate sunt acceptabili, dar o absenţă mai lungă pe piaţa muncii ţi-ar putea afecta în mod substanţial credibilitatea, iar recrutorii l-ar putea percepe drept un semnal de alarmă. Depinde şi de industria în care activezi; unele sectoare evoluează foarte repede şi o pauză prea lungă va însemna că nu mai eşti familiarizat cu ultimele tendinţe.

Lipsesc cu desăvârşire cursurile de specializare

Cu toţii ne dorim un job mai bine plătit într-o industrie de viitor, însă nu e de ajuns să-ţi faci un CV fără greşeli gramaticale şi să aplici la toate joburile de junior care-ţi ies în cale. Recomandat ar fi să urmezi şi un curs de profil pentru a învăţa bazele IT-ului. Poţi să te înscrii la cursurile de IT, create de eJobs printr-un proiect cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Dacă eşti atent la detalii şi la identificarea erorilor în site-uri, cursul de Tester s-ar putea să fie exact ceea de ce ai nevoie. În cadrul acestuia, vei învăţa cum să descoperi defectele website-urilor, aplicaţiilor şi programelor dezvoltate de programatori. Vei contribui la crearea celor mai tari website-uri.

Ce ar trebui să ştii despre cursurile în IT:

- Cursurile sunt 100% gratuite, finanţate prin fonduri europene

- Au loc de luni până vineri, între orele 17:00 / 17:30 şi 20:00 / 20:30 (ora de începere se stabileşte la prima oră de curs)

- Te ajută să faci reconversia către un job în domeniul IT

- Se întâmplă 100% online

- Te învaţă o abilitate practică, căutată pe piaţa muncii

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin: PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 - Educaţie şi competenţe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Contact: 0729699505 sau cursuri-it@ejobsgroup.ro

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb