EJOBS: O trăsătură care te scoate în evidenţă faţă de ceilalţi candidaţi

Mihaela Pascari
Media-Advertising / 12 octombrie 2022

O trăsătură care te scoate în evidenţă faţă de ceilalţi candidaţi

Te întrebi cum să ieşi în evidenţă faţă de alţi candidaţi? Pe lângă un CV bine pus la punct, carisma poate face diferenţa. Totuşi, este o trăsătură moştenită sau o poţi dobândi? Descoperă mai multe răspunsuri în acest articol!.

Foloseşte-te de atitudine

La interviul de angajare este normal ca persoanele din jur să nu aibă încredere deplină în tine, întrucât nu te cunosc. Dar tu te cunoşti cel mai bine, ştii ce poţi, aşa că nu ai motive de îndoială. De aceea, încearcă să menţionezi toate calităţile şi aptitudinile pe care le deţii şi nu scoate în evidenţă defectele.

Fă-te plăcut

Carisma este despre a fi plăcut de cei din jur. Iar nimănui nu-i plac oamenii negativişti, pesimişti şi încruntaţi. Încearcă să transmiţi optimism şi pozitivism cu orice ocazie. Mai mult decât atât, a fi pozitiv presupune şi a avea un vocabular care să reflecte acest lucru. Astfel, încearcă să eviţi pe cât de mult posibil cuvintele şi formulările negative.

Fii convingător

Nu mai tare sau mai răstit decât ceilalţi, ci cu mai multă convingere. Vorbeşte relaxat şi exprimă-te clar, concis, cu fraze scurte şi cuvinte simple, uşor de înţeles de către oricine. De asemenea, evită cuvintele care transmit nesiguranţă, precum: cred, sper, probabil, bănuiesc sau am impresia.

Nu te axa doar pe propria persoană

E bine să exprimi ceea ce gândeşti, ce îţi doreşti şi să-ţi spui punctul de vedere. Totuşi, nu te concentra doar pe propria persoană. Arată-te interesat de ceilalţi mai mult decât de tine. Chiar şi atunci când eşti provocat caută să înţelegi motivul şi poziţia celuilalt. S-ar putea să-ţi dai seama că poţi ajunge la un compromis.

Asumă-ţi responsabilităţile

Carismaticul îşi asumă răspunderea pentru propriile greşeli, iar atunci când vina nu-i aparţine se concentrează pe rezolvarea problemei şi nu pe identificarea vinovatului.

Împărtăşeşte cu cei din jur expertiza ta

Napoleon obişnuia să atace şi să cucerească oraşe, apoi cerea bani învinşilor, dar, în loc să-i păstreze, îi împărţea soldaţilor săi. Oferă conţinut şi informaţie cu generozitate atunci când ţi se cer. Construieşte-ţi imaginea de expert, dar şi de specialist altruist. Prea puţini sunt cei care te admiră sau te plătesc pentru ceea ce ştii tu şi mult mai mulţi vor fi cei dispuşi să o facă pentru cum eşti tu.

Învaţă constant ceva nou

Învaţă cât de mult poţi despre lucrurile care-ţi plac şi te interesează. Înscrie-te în diverse cluburi, asociaţii sau la diverse cursuri. O persoană cu adevărat carismatică ar trebui să fie versatilă şi să poată purta o conversaţie cu oricine. Dacă spre exemplu, de multă vreme eşti curios să aprofundezi domeniul IT şi poate chiar doreşti să te reprofilezi, poţi apela la Proiectul Cursuri de IT by eJobs, cofinanţat din Fondul Social European, parte a programului Operaţional Capital Uman 2014-2020, care te va ajuta să-ţi dezvolţi abilităţile hard şi soft, dar şi să le poţi pune în valoare în mediul profesional.

Proiectul Cursuri IT by eJobs are mai multe etape (cursurile propriu-zise, coaching, consiliere). În cadrul acestuia, ai ocazia să îmbini partea teoretică cu partea practică, să pui trainerului întrebări în timp real şi să lucrezi alături de ceilalţi cursanţi, de la care vei putea deprinde anumite tehnici prin care îţi poţi dezvolta atenţia la detalii. După finalizarea cursurilor, echipa de consiliere în carieră din cadrul proiectului îţi va oferi suportul necesar pentru a-ţi găsi job.

Iată care sunt condiţiile pentru înscriere la cursurile IT by eJobs:

-ai domiciliul sau reşedinţa în orice judeţ din România (cu excepţia judeţului Ilfov şi Municipiului Bucureşti

-ai o vârstă cuprinsă între 25 şi 65 de ani

-eşti angajat, cu contract de muncă, PFA sau ÎI

-ai absolvit cel puţin 8 clase

-dispui de acces la internet (viteză minimă de 10 Mb/s) - cursurile au loc doar online

-ai în posesie un computer (laptop sau PC) cu webcam (integrat sau separat) pentru a permite accesul la curs/examen

-ai în posesie difuzor/căşti şi microfon pentru a participa la discuţii

-eşti un bun vorbitor de limba engleză (mediu/avansat) deţii competenţe digitale de bază

Cursurile gratuite în IT sunt disponibile prin:

PROGRAMUL OPERAŢIONAL CAPITAL UMAN 2014-2020

Axa Prioritară 6 - Educaţie şi competenţe ID

proiect: POCU/726/6/12/135988

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020

Să fii carismatic la un interviu de angajare este foarte important, deoarece, în unele cazuri, poate fi factorul decisiv atunci când un recrutor are de ales între doi candidaţi cu acelaşi nivel de experienţă. Totuşi, dincolo de recomandările anterioare, e important să reţii că această trăsătură nu este prinţul pe cal alb care vine şi-l îngroapă pe zmeul cel rău. Ca orice lucru, fie el şi bun, dacă abuzezi de el poate dăuna.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb