Electricitatea se scumpeşte cu 5%

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 29 iunie 2012

Electricitatea se scumpeşte cu 5%

Autoritatea de reglementare din domeniul energiei (ANRE) va anunţa, astăzi, cu cât ni se va scumpi electricitatea de la 1 iulie, susţin surse guvernamentale care dau ca sigur un procent de 5%. "Astfel, facturile tuturor consumatorilor vor creşte cu circa 2,9%, pentru că se scumpeşte electricitatea ca marfă, tarifele de distribuţie şi transport rămânând nemodificate", mai spun sursele noastre.

Tot astăzi, ANRE ar urma să publice şi graficul de liberalizare a pieţelor de gaze şi electricitate, aşa cum Guvernul a agreat cu instituţiile financiare internaţionale, mai susţin sursele citate. Conform ultimelor discuţii la nivel guvernamental, populaţia nu va avea scumpiri până la jumătatea anului viitor, în afară de majorarea anunţată astăzi, afirmă sursele noastre.

Potrivit calendarului agreat, creşterea graduală a preţului gazelor va avea loc în perioada 1 decembrie 2012 - 1 octombrie 2014 pentru consumatorii industriali de gaze. Tarifele vor fi majorate trimestrial, cu procente între 3 şi 5%. Pentru consumatorii casnici de gaze, creşterile de tarif vor începe în 2013 şi se vor încheia la finele anului 2018, cu posibilitatea de prelungire a acestei perioade până în 2020. Creşterile trimestriale de preţ în facturile consumatorilor vor fi între 2 şi 5%.

În ceea ce priveşte energia electrică, autorităţilor vor eliminarea treptată a tarifelor reglementate pentru consumatorii industriali între 2013 şi 2014-2015. Pentru consumatorii casnici, liberalizarea va începe anul viitor şi se va încheia în 2018.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. pe care o adopta guvernu ponta

    eu le propun 10% majorare 

    populatia trebuie sa aprecieze aceasta solutie elaborata, competenta si inteligenta, mai ales care vine de la un guvern de stanga.

    ponta deja a'nceput recuperarea pierderilor de la hidroelectrica 

    deci pana in 2020 energia electrica, in cel mai bun caz, se va scumpi cu aproximativ 40%?

    baza cresteri care este??? sa scumpesti ceva in plin criza e strigator la cer . se va face economie si mai mult si asa o sa scumpiti si in 2013 cu 10% !! pt ca nu va fii consum . si se vor inchide si mai multe firme fabrici. pt ca nu o sa suporta cheltuiala. sa relanzei economie nu inseamna sa scumpesti . si mai vb de relansare economica.. ?? oare ce pregatire au acesti oameni de ,,struti''??

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb