Elena Udrea: Alba Iulia poate trăi doar din turism

N.I.
Politică / 25 aprilie 2009

Elena Udrea: Alba Iulia poate trăi doar din turism

Ministru turismului, Elena Udrea, a participat sâmbătă la prima ediţia a Zilelor Cetăţii Alba Carolina, din Alba Iulia, unde a declarat că cetatea depăşeşte tot ce şi-a imaginat şi că Ministerul Turismului va sprijini promovarea internaţională a acesteia la târgurile de turism.

Cu această ocazie, ministrul a asistat la prezentarea gărzii cetăţii, în cadrul unui ceremonial din secolul XVIII, care, începând de sâmbătă, va putea fi urmărit de turişti în fiecare zi la amiază. Zilele Cetăţii marchează începutul sezonului turistic din Alba Iulia. Elena Udrea a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că nu şi-a imaginat că în Alba Iulia poate exista o asemenea cetate şi că Alba Iulia poate trăi doar din turism, din exploatarea turistică a acestei cetăţi. \"Am vizitat foarte multe locuri în ultima perioadă, dar cetatea din Alba Iulia depăşeşte ce mi-am imaginat\", a declarat Elena Udrea, potrivit agenţiei NewsIn.

Elena Udrea a mai spus că există un trend în ceea ce priveşte turismul istoric şi cultural şi în particular turişti străini care caută experienţe unice, care vor să viziteze cetăţi şi care vor să se şi cazeze acolo. Ea a promis sprijin din partea ministerului turismului pentru tot ce înseamnă promovarea cetăţii Alba Carolina. Concret, într-o primă fază, ministerul va spriji cu aproximativ 2 milioane de lei noi reconstrucţia castrului roman din interiorul cetăţii. Ministrul a mai precizat că se poate crea un circuit al cetăţilor din România în care să fie inclusă şi cetatea Alba Iulia.

Udrea a mai declarat că unul din punctele forte ale cetăţii este posibilitatea de divertisment şi agrement în interiorul cetăţii, care va face din cetatea Alba Iulia o destinaţie turistică unică.

\"Este o cetate de nota 10, iar Ministerul Turismului va spriji inclusiv în promovarea internaţională a cetăţii Alba Iulia, în cadrul Târgului de Turism\", a mai declarat Elena Udrea. Ministerul Turismului va deschide un departament la Alba Iulia pentru a facilita comunicarea între minister şi administraţiile locale.

Elena Udrea a vizitat magazinul de suveniruri, unde i s-a explicat cum funcţionează un pistol de secol XVIII, după care a vizat şanţurile cetăţii, într-o caleaşcă de epocă. Ministrul a vizitat şi câteva din sălile din interiorul cetăţii, Sala Cavelerilor şi Sala Armelor şi a scris un mesaj în cartea de onoare a cetăţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Din turism traiesti tu si cu acolitii tai. Romanii traiesc din munca pentru ca ei trebuie sa plateasca pentru ineptiile voastre si pentru vina de a va fi ales.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb