Elena Udrea: "Ghiţă i-a ameninţat pe şefii SRI că îi va împuşca"

Alexandru Costea
Miscellanea / 3 februarie 2015

Elena Udrea: "Ghiţă i-a ameninţat pe şefii SRI că îi va împuşca"

Actualizare 17:36 Reacţia lui Băsescu: "Din decembrie nu am mai avut declaraţii publice şi nu mi-am schimbat decizia"

Prima reacţie a fostului preşedinte Traian Băsescu la scandalul Elena Udrea - SRI a venit ieri seară, la solicitarea ziarului Libertatea, însă fostul şef al statului a refuzat să se implice în acest caz şi să facă vreun comentariu, potrivit site-ului Libertatea.

"Aşa cum ştiţi, din 21.12.2014 nu am mai avut nici un fel de declaraţii publice şi pentru moment nu mi-am schimbat decizia. Îmi este tare bine în mijlocul familiei", a arătat Traian Băsescu într-un email trimis la solicitarea ziarului Libertatea.

------------

Elena Udrea a afirmat, ieri seară, invitată la Gândul.info, că i-a spus lui Traian Băsescu despre acuzaţiile la adresa generalului SRI Florian Coldea, formulate într-un interviu HotNews.ro, şi că deputatul PSD Sebastian Ghiţă le-a spus "metaforic" şefilor serviciului, George Maior şi Coldea, că i-ar împuşca dacă i-ar instrumenta un dosar similar cu cazul Mircea Băsescu - Bercea Mondial.

Elena Udrea a anunţat vineri, într-un interviu pentru HotNews.ro, că a depus un denunţ la DNA împotriva lui Florian Coldea (director interimar SRI). Udrea îl acuză pe Coldea că ar fi instrumentat campania împotriva sa şi îl acuză că i-ar fi cerut fostului său soţ, Dorin Cocoş, să îi dea 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă pentru a-i susţine televiziunea România TV. Udrea susţine că banii au fost daţi de Dorin Cocoş prin intermediul fiului său, Alin Cocoş.

Sebastian Ghiţă "s-a dus la domnul Coldea şi domnul Maior şi le-a spus că dacă îi fac lui ce i-au făcut lui Traian Băsescu cu fratele lui, îi va împuşca", a spus ieri Elena Udrea, la Gândul.info.

Aceasta a povestit că a avut o relaţie "oscilantă" cu Sebastian Ghiţă, mai apropiată înainte de venirea la putere a PSD dar care s-a schimbat după ce Victor Ponta a ajuns premier: "Câteodată comunicăm mai mult în Parlament, chiar şi în afară, în funcţie de interesul sau de moment, de a da semnale că e mai apropiat de zona PDL şi a preşedintelui, fie de a da semnale că e mai apropiat de PSD şi Victor Ponta".

Udrea a susţinut că Ghiţă îi povestea "de foarte multe ori, lucruri din discuţiile pe care le avea cu conducerea SRI" şi că ştie că şi el are instrumentate dosare.

În acest context deputatul PSD i-ar fi spus acesteia că i-ar împuşca pe Maior şi pe Coldea dacă i-ar instrumenta un dosar similar cu modul în care a decurs cazul Mircea Băsescu - Bercea Mondial.

"Evident era metaforic" şi evident că Sebastian Ghiţă "va spune că nu e adevărat", a completat Elena Udrea.

Despre banii care ar fi fost daţi de Cocoş lui Sebastian Ghiţă, Udrea a declarat: "Sebastian Ghiţă mi-a povestit că generalul Coldea mă urăşte pentru că în foarte mult timp din cei zece ani din mandatele domnului Băsescu am fost o sursă alternativă de informaţii la preşedinte. Am vrut să mă lămuresc asupra acelui împrumut declarat, care îl lega pe Cocoş de acest dosar Microsoft. În acest context fostul soţ mi-a spus despre această întâmplare, rugându-mă să-i fixez o întâlnire cu domnul Coldea şi Maior. Nu i-am fixat-o, nu am avut această discuţie.

I-am spus şi preşedintelui, şi domnului Maior. Ce a făcut sau a spus preşedintele întrebaţi-l pe dânsul". Întrebată dacă a acţionat preşedintele, aceasta a afirmat: "Nu ştiu, trebuie să-l întrebaţi pe dânsul. Toată lumea încearcă să provoace o reacţie a preşedintelui. Nu ar fi mai bine să-l întrebăm înainte de Dorin Cocoş dacă e aşa, pe Alin Cocoş dacă a dus acei bani?

Nu ar fi mai bine să o întrebăm pe doamna Bica, să o întrebăm dacă se făceau presiuni asupra ei? Chiar şi indirect i-am spus domnului Coldea că ştiu aceste lucruri, nu în sensul în care i-am spus domnului Maior, cu subiect, cu predicat, cu sume. Am spus într-o întâlnire pe care am avut-o la solicitarea mea că sunt ţinta unei strategii de denigrare pe care o orchestrează împotriva mea. I-am spus în faţă, cu domnul Maior de faţă. I-am spus că eu cred că în ceea ce s-a întâmplat la Paris nu a fost străin".

Întrebată ce reacţie au avut cei doi, Udrea a răspuns: "Ezitantă. Am depăşit subiectul, a negat că aş fi ţinta unei strategii".

Despre acuzaţiile de implicare a generalului Coldea în campania electorală pentru prezidenţiale, Udrea a afirmat: "Mai multe persoane mi-au povestit lucruri despre implicarea domnului Coldea în campanie, în sprijinul domnului Iohannis. Evident că dacă acum o să le spun numele o să nege, dar în faţa instituţiilor statului o să spun despre cine este vorba.

Modul acesta de a acţiona este unul extrem de periculos pentru democraţie. Nu e vorba de Elena Udrea, dar aproape oricine poate fi acuzat de ceva în ţară aceasta. Într-o astfel de ţară cel care ştie secretele tuturor şi are şi pârghiile pentru a genera un dosar penal cuiva e evident că el conduce această ţară. Câţi parlamentari din comisia SRI au curaj să-l întrebe pe domnul Coldea dacă e adevărat ce a spus Elena Udrea? Eu accept că sunt cel mai rău om din ţara asta. Ar trebui să nu ne mai punem întrebarea dacă nu e adevărat ce spun eu? Uitaţi-vă la domnul Greblă, se ştia că are o problemă şi când nu a acţionat ca judecător CCR aşa cum s-a dorit a fost chemat la DNA. Cât timp ai acoperiţi în presă, ai politicieni care tremură la gândul că mâine pot fi arestaţi, evident că poţi să faci majorităţi şi guverne, să decredibilizezi orice om".

Despre Sebastian Ghiţă, deputatul PMP a declarat: "Am avut un schimb de SMS-uri cu domnul Ghiţă, îi spuneam că o să verific dacă e adevărat ce am aflat, că fostul soţ i-a dat bani.

A cotit, a deviat mesajul...Şi acest SMS îl voi prezenta autorităţilor dacă cineva va dori să cerceteze această situaţie. Întrebaţi dacă domnul Ghiţă a fost sau nu să-l viziteze în arest pe fostul meu soţ. Este o întrebare retorică. Eu ştiu de ce s-a dus acolo. Să te lupţi de unul singur cu lucrurile acestea în condiţiile în care tot ce spui se întoarce împotriva ta mi se pare şi pentru mine o strategie dezastruoasă. Poate îl întrebaţi pe domnul Ghiţă cine l-a trimis şi de ce l-a trimis. Eu zic să-l întrebăm pe domnul Ghiţă şi dacă nu-şi aminteşte îmi amintesc eu. În momentul acesta nu prea mai găseşti avocaţi care să dorească să intre în cazul acesta. Mă gândesc dacă o să mai găsesc avocat".

Despre Traian Băsescu, Udrea a declarat: "Am vorbit cu Traian Băsescu zilele acestea". Întrebată dacă declaraţia legată de bărbaţii puternici din politică ce în prezent se ascund pe sub mese se referă la fostul şef al statului, aceasta a afirmat: "Nu. Tocmai de aceea am spus mai devreme că iarăşi aşteptăm să ne salveze preşedintele Traian Băsescu. Niciodată nu îmi spunea preşedintele ce îi spun serviciile. Eu îi spuneam, spre exemplu, faptul că la ANRP, conducerea ANRP care pentru mine nu însemna vreo comisie, doar preşedintele, doamna Dumitran, că nu şi-ar exercita atribuţiile respectând legea. Lucrurile acestea le-am spus preşedintelui şi apoi SRI.

Despre conducerea SRI, Elena Udrea a spus: "Presiunea e uriaşă, războiul e uriaş, cât de mare e spaima şi nu pot să cred de ce putem acuza un preşedinte, un ministru, un parlamentar, şi nu putem acuza un şef interimar de serviciu secret. Retrăim perioada securităţii. Din punctul meu de vedere conducerea (SRI - n.r.) era efectivă a domnului Coldea, domnul Maior avea o conducere de reprezentare. Acest lucru nu e nefiresc. Ponta o să mai stea puţin la guvernare şi o să plece, ceea ce nu e un lucru rău, problema e cum o să plece. Domnul Maior l-a sprijinit pe Ponta, domnul Coldea pe Klaus Iohannis. Părerea mea este că s-a implicat în susţinerea lui Klaus Iohannis".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ba nu. Daca tinem cont de diviziunea internationala a muncii si nevoia de specializare profunda, corect este: Udrea la laptarie, Basescu la brutarie!

    Dupa ce a ajuns de nicaieri intr-o pozitie apropiata de pozitia Elenei Ceausescu, pe Udrea a apucat-o limbarita. Poate fi mai rau, sa dea in lues! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb