Consiliul Naţional al Elevilor (CNE) propune un decalog al şcolii pe timp de pandemie, iar printre măsurile care trebuie luate se află accelerarea procesului de digitalizare a educaţiei, accesibilizarea educaţiei online pentru toţi elevii, asigurarea condiţiilor igienico-sanitare în toate şcolile din ţara noastră, respectarea drepturilor elevilor.
Consiliul Naţional al Elevilor consideră că aceste obiective trebuie luate în considerare în dezbaterile privind redeschiderea şcolilor: "Având în vedere dinamica deciziilor din ultima vreme care au ca centru de interes debutul anului şcolar 2020-2021, Consiliul Naţional al Elevilor lansează în spaţiul public un set de zece obiective esenţiale, pe care decidenţii de la nivel central şi local trebuie să le ia în considerare atunci când dezbat subiectul redeschiderii şcolilor. În aces sens, Decalogul şcolii pe timp de pandemiere prezintă un document programatic, care pune pe tapet o serie de probleme identificate în sistemul educaţional şi care vine, totodată, cu soluţii concrete pentru ca acestea să fie rezolvate". Astfel, obiectivele propuse de către Consiliul Naţional al Elevilor sunt: accelerarea procesului de digitalizare a educaţiei; accesibilizarea educaţiei online pentru toţi elevii; pregătirea comprehensivă a cadrelor didactice; asigurarea condiţiilor igienico-sanitare în toate şcolile din România; finanţare adaptată contextului; informare publică deschisă şi constantă din partea autorităţilor. CNE mai propune şi elaborarea şi aplicarea unitară a procedurilor privind deschiderea şcolilor; modificarea indicatorilor de perfomanţă ai unităţilor de învăţământ; modificarea curriculumului; respectarea drepturilor elevilor. Ideile sunt generoase, dar s-a observant că în materie de învăţământ, drumul de la propunere (vorbe) la fapte este foarte lung şi adesea înfundat de birocraţie.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.08.2020, 21:11)
Sa citim o carte,să lucrăm undeva pe timpul verii, să avem bun simț și de ce nu să învățăm să iubim văd că nu sunt chestii actuale!
Cand elevii apar in politică iese f.prost !
La noi s-a întâmplat doar prin anii 1930 !