"Elite Art Club UNESCO" reintroduce spiritul Balcicului în pictura românească

Laura Dumitrescu
Ziarul BURSA #Media-Advertising / 5 iulie 2006

A treia ediţie a proiectului cultural "Pictori de azi la Balcic", iniţiat de organizaţia "Elite Art Club UNESCO", s-a derulat, săptămâna trecută, având ca obiectiv încercarea reintroducerii spiritului Balcicului în pictura românească.

Tabăra de creaţie din acest an a reunit un grup de nouă pictori care au surprins pe pânzele lor Coasta de Argint: Angela Tomasely, Niţă Manolescu, Ana Ruxandra Ilfoveanu, Felix Lupu, Larisa Astrein, Mihai Ţăruş, Tudor Mitroi, Alexandru Andronache şi Marilena Murariu.

"Ne dorim ca proiectul să se dezvolte an de an şi să aducem mereu mai mult din ceea ce a reprezentat Balcicul pentru artiştii interbelici. Sperăm ca tabăra de creaţie să devină cea mai valoroasă şi cea mai iubită din întreg peisajul cultural româ-nesc", a declarat doamna Mihaela Dragomir, organizatorul proiectului şi preşedintele "Elite Art Club UNESCO".

Proiectul a cuprins o tabără de creaţie, expoziţie cu vernisaj în ţară a lucrărilor de la Balcic, dar şi întâlniri cu presa, dezbateri şi mese rotunde pe diverse teme - importanţa Balcicului pentru arta românească, modalităţi de renaştere a spiritului acestei zone, implicarea companiilor în susţinerea proiectelor culturale, management cultural. De asemenea, cu sprijinul unei firme specializate (Euroweb - Internet for Business), se doreşte trans-miterea acestor manifestări în direct prin Internet, pe site-uri partenere. Proiectul este o iniţiativă privată ce se adresează atât adulţilor cât şi adolescenţilor şi s-a născut din dorinţa doamnei Marilena Murariu. Scopul este menţinerea unui contact viu şi deschis şi cu comunităţile româ-neşti din afara graniţelor, dar şi cu toţi iubitorii şi cunoscătorii de artă din străinătate.

Vernisajul lucrărilor realizate în cadrul taberei de creaţie de la Balcic va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie, la Palatul Naţional.

Elite Art Club "UNESCO" se află sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO şi scopul său este să contribuie fundamental la dezvoltarea şi difuzarea artei, culturii şi ştiinţei româneşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb