Elveţia a votat interzicerea acoperirii feţei

S.B.
Internaţional / 8 martie 2021

Elveţia a votat interzicerea acoperirii feţei

O propunere a grupării politice de extremă dreaptă, prin care se interzice acoperirirea facială în Elveţia, a obţinut o victorie strânsă la un referendum obligatoriu instigat de acelaşi grup care a organizat interzicerea noilor minarete în 2009, potrivit Reuters.

Măsura de modificare a constituţiei elveţiene a fost adoptată cu procent de 51,2 de voturi pentru şi 48,8% contra, au arătat rezultatele oficiale provizorii.

Deşi propunerea în cadrul sistemului elveţian de democraţie directă nu menţionează islamul în mod direct şi îşi propune, de asemenea, să oprească protestatarii violenţi de pe stradă să poarte măşti, totuşi politicienii locali, mass-media şi militanţii au numit-o interdicţia burqa, fapt ce a stârnit controverse în rândul populaţiei.

"În Elveţia, tradiţia noastră este să-ţi arăţi faţa. Acesta este un semn al libertăţilor noastre de bază ", a spus Walter Wobmann, preşedintele comitetului pentru referendum şi membru al parlamentului Partidului Popular Elveţian, înainte de vot.

"Acoperirea feţei este un simbol pentru acest islam politic extrem, care a devenit din ce în ce mai proeminent în Europa şi care nu îşi are locul în Elveţia", a mai spus acesta.

Grupurile musulmane au criticat aspru votul şi au declarat că îl vor contesta.

"Decizia de astăzi deschide răni vechi, extinde în continuare principiul inegalităţii ]n faţa legii şi trimite un semnal clar de excludere minorităţii musulmane", a declarat Consiliul Central al Musulmanilor din Elveţia.

De asemenea, mai multe grupuri musulmane au promis ca vor contesta legile care pun în aplicare interdicţia şi că vor organiza o strângere de fonduri pentru a ajuta femeile care vor fi amendate.

"Impunerea codurilor vestimentare în Constituţie nu este o luptă de eliberare pentru femei, ci un pas înapoi în trecut", a declarat Federaţia Organizaţiilor Islamice din Elveţia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Acoperirea fetei ascunde identitatea si da aripi infractionalitatii! Majoritatea se poate supune unor minoritati? N-au decat sa se ascunda cat vor pe meleagurile lor !!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb