Elveţia accelerează ieşirea din izolare pentru a "învăţa să trăiască" cu virusul

A.M.
Internaţional / 1 mai 2020

Elveţia accelerează ieşirea din izolare pentru a "învăţa să trăiască" cu virusul

Guvernul elveţian a anunţat, miercuri, o accelerare a relaxării măsurilor luate faţă de epidemia de Covid-19, prin deschiderea restaurantelor începând cu 11 mai, estimând că populaţia trebuie "să înveţe să trăiască" cu virusul.

"Suntem într-o nouă fază, trebuie să învăţăm să trăim cu virusul", în timp ce "va mai dura ceva timp până se va crea un un vaccin", a declarat preşedinta elveţiană Simonetta Sommaruga, prezentând noile măsuri pentru mass-media, informează G4media.

Potrivit sursei citate, Elveţia nu a instaurat o izolare atât de strictă ca vecinul său francez, dar multe întreprinderi au fost închise. Începând de luni, saloanele de coafor, centrele de grădinărit, magazinele de bricolaj şi cabinetele medicale au putut să se redeschidă. Pe 11 mai, şcolile vor avea, de asemenea, oportunitatea de a face la fel, cum a fost anunţat deja, dar fiecare canton şi municipalitate poate decide cum să procedeze. Magazinele şi pieţele se vor putea deschide, de asemenea. Sportivii amatori şi profesionişti îşi vor putea relua antrenamentele şi transportul public va circula din nou după orarul normal.

Deşi aceste măsuri erau deja prevăzute sau anticipate, guvernul a surprins totuşi anunţând că restaurantele, muzeele şi bibliotecile vor putea primi din nou vizitatori începând cu 11 mai. De asemenea, guvernul consideră că este într-adevăr "relativ uşoară" aplicarea normelor de igienă şi distanţă în aceste unităţi, precum şi canalizarea corectă a fluxurilor de utilizatori acolo. De asemenea, s-a decis reducerea măsurilor "mai repede decât se aştepta" în faţa evoluţiei favorabile a epidemiei, a explicat ministrul Sănătăţii, Alain Berset.

Totuşi, în restaurante, fiecare masă ar trebui să găzduiască doar patru persoane sau părinţi cu copiii lor. Clienţii ar trebui să stea aşezaţi cu toţii şi între mese să fie o distanţă de doi metri sau să fie izolate cu un element de separaţie. În Elveţia, unde purtarea unei măşti nu este obligatorie, dar recomandată atunci când nu este posibil să se garanteze distanţa de siguranţă, epidemia a ucis peste 1.400 de oameni.

Începând cu 11 mai, cantoanele vor trebui să înceapă din nou să monitorizeze toate lanţurile de transmitere a noilor infecţii. Elveţia ar trebui să aibă la jumătatea lunii mai propria aplicaţie digitală folosind tehnologia Bluetooth, care informează utilizatorul atunci când a fost relativ mult timp în apropierea unei persoane infectate. Utilizarea aplicaţiei va fi opţională. Următorii paşi pentru relaxarea măsurilor vor fi stabiliţi pe 27 mai.

Între timp, adunările de peste cinci persoane rămân interzise şi controalele la frontieră nu vor fi ridicate. În plus, interzicerea demonstraţiilor de peste 1.000 de persoane a fost prelungită până la sfârşitul lunii august. De asemenea, guvernul a anunţat că, începând cu 11 mai, liceele, profesioniştii şi universităţile pot organiza din nou cursuri pentru până la cinci persoane. În ceea ce priveşte examenele, acestea pot avea loc cu condiţia respectării regulilor de igienă şi distanţă. Învăţarea faţă în faţă cu grupuri mai mari ar trebui să se poată relua pe 8 iunie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai si normal, elvetienii, suedezii, germanii sunt fraierii pamantului. In schimb romanii care sunt miezul gaurii de la covrig o mai lungesc. Evident, din grija pentru cetatean.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb