Elveţienii de la "Hyposwiss Danube Tiger" au cumpărat acţiuni "Conpet" de 5,08 milioane de euro

Izabela Sîrbu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 septembrie 2009

"Hyposwiss Danube Tiger", unul dintre cei mai mari investitori străini de pe Bursă după "Julius Baer", are în portofoliu acţiuni emise de trans­portatorul de produse petroliere prin conducte "Conpet" Ploieşti (simbol COTE), în valoare de 5,08 milioane de euro, potrivit raportului semes­trial al fondului.

Astfel, fondul elveţian are o expunere de 3,52% pe titlurile COTE, valuarea activului net al fondului ridicându-se, la finele primei jumătăţi din an, la 144,4 milioa­ne de euro.

"Conpet" este cea mai mare companie de pe piaţa Rasdaq după "Automobile" Craiova, având o valoare de piaţă de 65,28 milioane de euro. Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 316,1 milioane de lei, în timp ce profitul s-a ridicat la 66,9 milioane de lei.

Nici o obligaţiune românească nu mai figurează în portofoliul fondului

Potrivit raportului emis la 30 iunie, elveţienii îşi vânduseră cele două obligaţiuni româneşti pe care le deţineau anterior şi care ocupau peste 8% din activele fondului. Elveţienii aveau, la sfârşitul primului trimestru, obligaţiuni municipale emise de Primăria Bucureşti, la o rată de dobândă de 4,125%, cu scadenţa în anul 2015, în valoare de 2,23 milioane euro, precum şi alte obligaţiuni la o rată de dobândă fixă de 5,75%, cu scadenţă în 2010, în valoare de 5,8 milioane de euro.

Tot la 30 aprilie, "Hyposwiss Danube Tiger" mai deţinea acţiuni "Antibiotice" Iaşi, în valoare de 3,1 milioane de euro, precum şi titluri "Petrom" Bucureşti, de 2,4 milioane de euro, însă în prezent ambele nu se mai numără printre principalele deţineri ale fondului.

La finele anului 2008, fondul mai avea obligaţiuni municipale emise de Primăria Timişoara, în valoare de 2 milioane de lei, dar şi obligaţiuni emise de Municipiul Alba Iulia, în sumă de 0,3 milioane de lei.

Pe parcursul anului trecut, preţurile de tranzacţionare ale obligaţiunile pe Bursă ofereau posibilitatea obţinerii de randamente anualizate până la scadenţă şi de peste 20%. În general, obligaţiunile aduc randamente la nivelul dobânzilor la depozite ale băncilor sau chiar mai mari.

Portofoliul fondului elveţian este compus 50% din obligaţiuni şi restul din acţiuni tranzacţionate pe bursele din Estul Europei, Austria şi Germania.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb