EMA: "Au fost depistate medicamente falsificate"

T.B.
Miscellanea / 23 octombrie 2023

EMA: "Au fost depistate medicamente falsificate"

În data de 23 octombrie 2023, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declanşat o alertă sanitară cu privire la medicamentele falsificate, care sunt utilizate nu numai pentru tratarea diabetului, dar şi în eforturile de slăbire, informează redactia.ro.

Medicamentul implicat în această alertă este Ozempic, care se administrează sub formă de soluţie injectabilă şi este folosit pentru a controla nivelul zahărului în sânge la pacienţii cu diabet zaharat, transmite sursa menţionată. Conform comunicatului emis de EMA, autorităţile sanitare au depistat distribuţia stilourilor injectoare preumplute cu acest medicament, care aveau numere de serie inactive, menţionează sursa citată. Această descoperire a ridicat semne de întrebare cu privire la autenticitatea produselor şi a determinat autorităţile să avertizeze cu privire la posibilitatea existenţei de contrafaceri, relatează sursa precizată. Stilourile preumplute cu Ozempic, potrivit raportului EMA, au numere de lot, coduri de bare 2D şi numere de serie unice care ar trebui să poată fi urmărite în întreaga Uniune Europeană, transmite redactia.ro. Atunci când aceste coduri inactive au fost scanate, au fost declanşate alerte care au pus sub semnul întrebării autenticitatea produselor şi siguranţa pacienţilor, informează sursa indicată.

Cu privire la această situaţie, autorităţile recomandă în mod categoric pacienţilor să consulte prospectul medicamentelor pe care le achiziţionează pentru a se asigura de autenticitatea lor, conform redactia.ro. De asemenea, se sfătuieşte pacienţii să nu folosească stilouri preumplute Ozempic suspectate că ar fi false şi să le returneze în cazul în care există suspiciuni cu privire la autenticitatea lor, relatează sursa menţionată. Până în prezent, vânzarea acestor produse contrafăcute nu a fost detectată în farmaciile legale, ceea ce subliniază importanţa de a achiziţiona medicamente numai de la surse de încredere, mai adaugă sursa indicată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb