Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat astăzi că nu recomandă utilizarea vaccinului anti-COVID-19 al companiei AstraZeneca pentru persoanele diagnosticate cu o afecţiune sangvină rară şi că va analiza cazurile de inflamaţii cardiace semnalate după administrarea tuturor serurilor create împotriva noului coronavirus, informează Reuters, citată de Agerpres.
Comitetul pentru siguranţa vaccinurilor din cadrul EMA a anunţat într-un raport al său de evaluare că sindromul de permeabilitate capilară trebuie să fie adăugat în calitate de nou efect secundar în prospectul vaccinului AstraZeneca.
Acest sindrom este o afecţiune care face sângele să se scurgă din capilare în muşchi şi cavităţile corporale, fiind caracterizată prin inflamarea zonei afectate şi scăderea presiunii sangvine.
EMA a început să analizeze aceste cazuri în aprilie, iar noua sa recomandare de astăzi se adaugă pe lista problemelor cu care se confruntă compania AstraZeneca, după ce imaginea vaccinului său a fost serios afectată în ultimele luni, inclusiv pentru o posibilă legătură cu riscul de apariţie a unor rare cheaguri sangvine.
Luna trecută, EMA a decis să nu recomande administrarea celei de-a doua doze a vaccinului AstraZeneca la persoanele diagnosticate cu afecţiuni care cauzează cheaguri sangvine.
De asemenea, EMA a anunţat că îşi va extinde procedura de evaluare a cazurilor de miocardită şi pericardită semnalate după administrarea vaccinurilor anti-COVID-19 produse de AstraZeneca, Pfizer, Moderna şi Johnson & Johnson.
1. totul decurge ca la carte ...
(mesaj trimis de anonim în data de 11.06.2021, 21:09)
"Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunţat astăzi"
-
Unii ii numesc "cobai", altii doar participanti voluntari la studii clinice de faza 4 sau post-marketing.
Indiferent ce terminologie vrei sa folosesti, pe masura ce vaccinul este administrat, din teritoriu sunt culese informatii despre astfel de efecte adverse, initial vehement respinse, insa mai nou tacit acceptate ca fiind o realitate.
Orice medic / farmacist poate confirma ca exact asa decurge orice studiu clinic de faza 4, care se desfasoara dupa autorizarea si distribuirea oricarui medicament.
De observat ca EMA a anuntat "astazi"... adica pana inclusiv ieri totul era in regula si daca sustineai posibilitatea acestui tip de efect secundar erai fie "terorist", fie adeptul conspiratiilor.
O astfel de atitudine vehementa impotriva opiniilor contrare dogmei este caracteristica regresului, nu progresului societatii.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 11.06.2021, 23:09)
Pana la terminatea pandemiei o sa ne spuna ca vacinul nu este eficient ,am mai trecut prin asta cu anumite medicamente
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 12.06.2021, 06:39)
Da, vezi cazul medicamentului Vioxx (Rofecoxib), care urma sa fie un anti-inflamator "minune", autorizat si pus pe piata in SUA in anul 1999 cu multa publicitate si lobby in randul profesionistilor din domeniul sanatatii, ca ulterior sa fie retras de pe piata in 2004 dupa ce _zeci de mii_ de decese au fost direct corelate cu administrarea Vioxx.
Cate dintre acele decese ar fi putut fi evitate, daca adevarul (= efectele secundare) ar fi fost recunoscut din timp?
Tocmai de aceea, modus operandi actual, in care orice opinie care se abate de la dogma este atacata agresiv, este atat de toxic pentru societate.