EMA: Toate vaccinurile anticovid aprobate în UE par eficiente împotriva variantei indiene

S.B.
Miscellanea / 1 iulie 2021

Toate vaccinurile anticovid aprobate în UE par eficiente împotriva variantei indiene

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că vaccinarea cu două doze de vaccin anticovid pare să protejeze împotriva variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, informează news.ro.

"Date care apar de la probe concrete arată că două doze de vaccin protejează împotriva variantei delta", a anunţat însărcinatul EMA cu Strageia Vaccinării, Marco Cavaleri.

"Suntem conştienţi de îngrijorările cauzate de răspândirea rapidă a varinatei delta", a dat el asigurări.

"La ora actuală, se pare că cele patru vaccinuri aprobate în Uniunea Europeană (UE) protejează împotriva tuturor tulpinilor care circulă în Europa, inclusiv împotriva variantei delta", a subliniat el.

Varianta indiană (delta) a SARS-CoV-2 se află la originea unei creşteri, de câteva zile, a numărului cazurilor de covid-19 în Europa.

O variantă mai contagioasă, varianta indiană îngrijorează autorităţile din mai multe ţări, inclusiv din Germania şi Franţa.

Ministerul francez al Solidarităţii şi Sănătătţii insistă puternic asupra importanţei unei continuări a campaniei de vaccinare şi unei accelerări a acesteia, în vederea contracarării acestei variante.

Cu cât numărul persoanelor vaccinate este mai mare, cu atât scade certitudinea unui al patrulea val covid-19 în toamnă.

Vaccinurile par, de asemenea eficiente în reducerea numărului spitalizărilor, a formelor grave ale bolii şi a morţilor, subliniază ministerul francez.

Marco Cavaleri avertizează că pot să apară alte variante SARS-CoV-2 şi îndeamnă laboratoarele farmceutice să abordeze acest subiect.

Comitetul EMA de Evaluare a Riscurilor în domeniul Farmacovigilenţei continuă evaluări cu privire la cazuri de miocardită - inflamaţia muşchiului cardiac - şi pericardită - inflamaţia mebranei în care este învelită inima - semnalate în urma vaccinării cu Pfizer-BionTech, mai anunţă EMA.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu sunt ci doar "par". Doar Curevac a fost testat clinic foarte detaliat pe toate variantele. Ceilalti fabricanti doar au manipulat niste pseudo-teste pe care le-au facut. Nu au facut teste randomizate.

     

    Treaba cu 48% pentru Curevac este mai ingrijoratoare pentru vaccinatii Pfizer si Moderna. Pentru ca ea arata altceva:  

    "Approximately 86% of these cases were caused by Variants of Concern (~51%) and Variants of Interest (~35%), the latter including the Lambda strain, first identified in Peru (~21%) and B.1.621, first identified in Colombia (~14%). Approximately 3% of cases were attributable to the original SARS-CoV-2 virus. The remaining 11% were caused by less-explored strains."  

     

    Curevac este un vaccin aproape identic cu Pfizer si Moderna. Difera doar mesagerul care poate fi tinut in alte conditii de frig. Dar testele clinice nu s-au facut cu vaccinuri depozitate n-spe luni la frig. Ci cu vaccinuri proaspete si reci. Proteina Spike codata in toate cele trei vaccinuri este la fel: Curevac, Pfizer, Moderna sunt identice. IDENTICE....  

     

    Dar Pfizer si Moderna nu au fost testate clinic pe noile variante de virus ci doar pe cea Wuhan. Avem din partea departamentelor PR doar asigurari ca "totul este bine, sunt eficiente". Aiurea.  

     

    Priviti rezultatele clinice detaliate ale Curevac. Este supereficient, peste 90% pentru varianta Wuhan. La fel ca Pfizer si Moderna. Dar devine foarte slab in fata noilor variante. Stiinta nu minte. Departamentele PR ale big pharma si politicienii MINT. Stiinta ne spune ca proteinele spike sunt identice si genereaza acelasi raspuns imun. Difera doar incapsularea intre cele trei vaccinuri. Si este irelevant in testele clinice.  

    Stiinta ne spune ca vaccinurile mRNA sunt destul de slabe in privinta noilor variante. Asta este realitatea, restul este marketing si maximizare de costuri (pentru Pfizer si Moderna ar fi o pierdere financiara sa treaca prin noi studii clinice daca modifica vaccinul).  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb