Emisiunea Starea naţiei revine la Televiziunea Română

Cristina Radu
Media-Advertising #Media-Advertising / 9 august 2017

Dragoş Pătraru (Sursa foto: Facebook)

Dragoş Pătraru (Sursa foto: Facebook)

Dragoş Pătraru şi echipa sa revin, la televiziunea publică, cu emisiunea Starea naţiei după un an, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei de către TVR. Noul sezon va debuta pe 4 septembrie, iar producţia va fi difuzată pe TVR 1 la aceeaşi oră ca şi până acum, 22:30, cu reluare la 6:00 pe acelaşi canal şi după amiază, pe TVR 2. Producţia va fi disponibilă şi pentru românii din străinătate, pe TVR Internaţional.

Decizia televiziunii publice răspunde dorinţei publicului telespectator de a vedea această producţie în grila TVR. Aceasta a reieşit şi dintr-un sondaj realizat recent de Avangarde, la comanda SRTv. Potrivit rezultatelor, emisiunea Starea naţiei era asociată de respondenţi cu televiziunea publică, iar Dragoş Pătraru era perceput, chiar şi la multe luni după plecarea de la TVR, ca fiind în topul vedetelor postului.

Emisiunea Starea naţiei îşi propune să taxeze derapajele de orice fel, prin umor. A fost lansată în 2013 la România TV şi a cunoscut succesul la televiziunea publică. Emisiunea lui Dragoş Pătraru a fost difuzată câte un sezon de posturile România TV şi Digi 24 şi respectiv două sezoane de TVR, unde revine din această toamnă.

Preşedintele Director General al TVR, Irina Radu, crede că este important că a putut să readucă Starea naţiei la televiziunea publică: "TVR a avut rezultate de audienţă foarte bune, cât timp Starea naţiei a fost în grila noastră de programe. Este foarte important să înţelegem, noi, toţi cei din TVR, că primim bani de la bugetul public pentru a-i informa, pentru a-i educa, pentru a-i distra pe oameni şi pentru a fi o platformă neutră de dezbateri. Iar prima condiţie pentru a realiza efectiv aceste funcţii este să-i facem pe oameni să se uite la programele noastre. Altfel nu vom avea pe cine educa şi informa. Abia atunci putem spune că ne îndeplinim minsiunea publică. Este ceea ce încerc să fac la TVR împreună cu echipa mea, prin aducerea unor vedete şi a unor producţii care să poziţioneze televiziunea publică la un nivel demn de o instituţie care se află în casele românilor de peste 60 de ani".

În vederea costurilor emisiunii, directorul general al TVR Irina Radu spune că "a fost şi condiţia lui Dragoş Pătraru, iar eu am fost de acord, ca emisiunea să fie finanţată din fonduri proprii, adică din ceea ce produce din publicitate. În cei doi ani în care s-a difuzat la TVR, Starea naţiei a adus nu doar cifre foarte bune de audienţă TVR-ului, ci şi un profit consistent, ceea ce nu se întâmplă cu multe producţii. Sunt sigură că telespectatorii vor aprecia revenirea acestei producţii în grila noastră."

Legat de revenire, Dragoş Pătraru a declarat: "Am plecat, anul trecut, într-un moment în care conturile TVR erau blocate, iar noi am fost anunţaţi că nu se ştie dacă vom mai putea fi plătiţi. Am promis că ne vom întoarce, dacă situaţia revine la normal. Televiziunea Română este locul în care întotdeauna interesul public trebuie să fie pe primul plan. Este credinţa mea că fără o televiziune publică puternică, lăsată să lucreze doar pentru public, o democraţie tânără ca a noastră se află în mare pericol. Televiziunea publică cred că are forţa să se detaşeze total de luptele politice şi să slujească interesul public, readucându-i pe români în faţa televizoarelor. Sunt sigur că vom face treabă bună aici, împreună cu oamenii pricepuţi şi muncitori din TVR". Realizatorul emisiunii Starea naţiei a concluzionat: "Ne propunem că combatem stereotipurile, pentru că ele ne amorţesc gândirea. Prin tot ceea ce facem, încercăm să cultivăm spiritul critic al telespectatorilor şi să-i creştem rezistenţa la manipulare".

TVR 1 a înregistrat, între 23 septembrie 2014 - 25 iunie 2015, pe tronsonul emisiunii de luni-joi 22:30-23:30, un rating mediu de 2,6% şi o cotă medie de piaţă de 7,2 % la nivel naţional. Cifrele au fost de circa patru ori mai bune decât cele înregistrate în aceleaşi interval orar, între septembrie 2016 - iunie 2017, când emisiunea nu a mai fost în grilă: rating mediu de 0,7% şi cotă medie de piaţă de 2 % la nivel naţional.

Din echipa Starea naţiei mai fac parte Mihai Radu, Gabriel Drogeanu şi Dan Panaet, care scriu textele emisiunii, producătorii Raluca Damian şi Mirela Oprea, jurnaliştii Elena Şerban şi Dalia Tăbăcaru, reporterii Răzvan Anghelescu (Vax Populi) şi Cristina Hurdubaia (Ceasul bun), actorii Claudia Prec şi Bogdan Talaşman. Pe regie, montaj şi grafică, lucrează Adi Butoi, Mădălin Gioancă şi Dragoş Vâţă. Voice-over este Adrian Blaj, iar vocea de pe parodiile cântate îi aparţine Georgianei Mototolea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb