EMMANUEL MACRON: ''Franţa nu va lăsa Canalul Mânecii să devină un cimitir''

G.U.
Internaţional / 25 noiembrie 2021

''Franţa nu va lăsa Canalul Mânecii să devină un cimitir''

''Franţa nu va lăsa Canalul Mânecii să devină un cimitir'', a declarat ieri preşedintele francez Emmanuel Macron, după moartea a cel puţin 31 de migranţi care încercau să traverseze canalul, solicitând ''întărirea imediat a resurselor agenţiei Frontex la frontierele externe'' ale UE'', potrivit unui comunicat difuzat de preşedinţia franceză, relatează AFP, citat de Agerpres.

Şeful statului francez a cerut ''o reuniune de urgenţă a miniştrilor europeni preocupaţi de provocarea migraţiei'' şi a dat asigurări că ''se va face totul pentru a-i găsi şi condamna pe cei responsabili'' de această dramă.

Premierul Jean Castex va ţine o reuniune interministerială pe această temă joi la ora 08:30 (07:30 GMT).

Preşedintele Macron a anunţat cel puţin 31 de morţi, în timp ce bilanţul precedent al poliţiei anunţa că 27 de persoane au murit miercuri în scufundarea ambarcaţiunii lor în largul coastei portului Calais, un oraş din nordul Franţei devenit punctul de plecare pentru încercările de traversări către coastele britanice.

Preşedintele Macron a făcut referire la ''reţelele de contrabandişti care, exploatând sărăcia şi suferinţa, pun în pericol vieţi omeneşti şi în cele din urmă decimează familii.''

Franţa a acţionat, împreună cu Marea Britanie, pentru destructurarea reţelelor de contrabandişti'' şi ''de la începutul anului, datorită mobilizării a 600 de poliţişti şi jandarmi, 1.552 de contrabandişti au fost arestaţi pe coasta de nord şi 44 de reţele de contrabandişti dezmembrate'', a precizat preşedintele francez, adăugând că ''7.800 de migranţi au fost salvaţi''.

''În pofida acestei acţiuni, de la 1 ianuarie au avut loc 47.000 de încercări de traversare'' a Canalului Mânecii, a menţionat acesta.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De ce vor acesti migranti sa plece in Marea Britanie?De ce nu muncesc in Franta?Colo nu le convine,dincolo nu le convine,unde te afli trebuie sa muncesti,viata este grea,cine este obligat sa te tina pe tine de pomana cand esti capabil de munca si din ce motiv?Migrantii ar trebui pusi automat la munca,nu sa stea in centrele alea de pomana!Un migrant afgan se plangea ca la toaleta e foarte mizerie,e ingrozitor,cine vrea sa le faca lor curatenie dupa ei?Sa faca cu randul,noi eram studenti,lipseam de la cursuri si faceam cu randul la cantina,curatenie pe palier,munci agricole la inceputul anului,etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb