Emmanuel Macron a ajuns în ţara noastră

G.D.
Politică / 14 iunie 2022

Emmanuel Macron a ajuns în ţara noastră

Actualizare Emmanuel Macron este primit de Nicolae Ciucă

Emmanuel Macron, însoţit şi de noul ministru al forţelor armate din Franta, Sebastien Lecornu, a fost aşteptat de premierul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, Vasile Dîncu şi ambasadorul nostru în Franţa, Luca Niculescu, la scara avionului.

El va discuta cu forţele misiunii Aigle, dislocate în cadrul procesului de întărire de către NATO a "posturii sale de descurajare şi defensivă pe flancul său estic al Europei". Franţa a instalat recent acolo un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie, conform News.ro.

Mâine dimineaţă, i se va alătura la baza NATO preşedintele României, Klaus Iohannis, după care Emmanuel Macron va exprima "un mesaj foarte clar al angajamentului nostru faţă de aliaţii din NATO şi partenerii europeni", potrivit preşedinţiei franceze care insistă asupra "investiţiei foarte semnificative" pe care îl reprezintă. Acolo va fi prezent şi premierul Nicolae Ciucă.

---

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei a ajuns în România, dar aeronava prezidenţială nu a aterizat la Bucureşti, ci la Mihail Kogălniceanu, unde se află baza militară în care sunt cantonaţi cei 500 militari francezi dislocaţi în ţara noastră. La baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu, Macron a fost întâmpinat de premierul Nicolae Ciucă, şeful guvernului deplasându-se de la Bucureşti cu o aeronavă militară tip Spartan. Şeful statului francez a fost întâmpinat de prim-ministrul Ciucă, deoarece preşedintele Klaus Iohannis se află în această seară la Haga (Ţările de Jos/Olanda), unde participă de la ora 20:30 la o reuniune în format restrâns cu o parte din aliaţii NATO, reuniune la care este participă şi Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO. Mâine dimineaţă, Klaus Iohannis se va întâlni la baza militară Mihail Kogălniceanu cu omologul său francez şi vor trece în revistă cei 500 de militari din Hexagon. Amintim că Franţa a fost desemnată să conducă grupul de luptă al NATO înfiinţat în ţara noastră, în contextul războiului din Ucraina. În urma agresiunii iniţiată de Federaţia Rusă, NATO a decis înfiinţarea a opt grupuri de luptă pe Flancul Estic al NATO pentru consolidarea acestei regiuni, un grup de luptă fiind în România. Grupurile de luptă vor deveni total operaţionale cu prilejul Summitului NATO de la Madrid de la finalul lunii iunie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De 30 de ani Franta ne "viziteaza" si in afara de faptul ca l-au adus in viata politica pe Ciolos cu PLUSUL lui, in realitate un mare minus in viata romnilor nu am vazut nimic.

    Ale a votre maison francezilor, ale a votre maison monsieur Macron, luati mana de pe Romania, ati ajutat-o destul cu Ciolos.  

    Nous vous dire merci.

     

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb