Emmanuel Macron, reales preşedinte al Franţei

S.B.
Internaţional / 24 aprilie 2022

Emmanuel Macron, reales preşedinte al Franţei

Actualizare -NUMĂRĂTOAREA FINALĂ: Emmanuel Macron a câştigat turul al doilea al alegerilor prezidenţiale

Emmanuel Macron a fost reales pentru un al doilea mandat de preşedinte al Franţei cu 58,5% din voturi, a anunţat astăzi dimineaţa ministerul de interne de la Paris Citeşte mai mult...

---

Actualizare -Marine Le Pen a doborât recordul de extremă dreaptă în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale

Marine Le Pen, care a câştigat 42,4% din voturi în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, a doborât recordul pentru extrema dreaptă la un scrutin de această amploare, notează BFMTV. În 2017, ea câştigase 33,9% din voturi când tatăl ei, Jean-Marie Le Pen, obţinuse 17,79% din voturile exprimate în 2002.

---

Actualizare -Emmanuel Macron a fost reales Preşedintele Republicii cu 57,6% din voturi

Un nou mandat pentru preşedintele în funcţie, informează BFMTV. Emmanuel Macron este reales Preşedinte al Republicii cu 57,6% din voturi, conform estimării noastre Elabe efectuate pentru BFMTV, L'Express cu partenerul nostru SFR. Marine Le Pen a câştigat 42,4% din voturi.

---

Actualizare Nivelul absenteismului la vot, estimat la 28% în turul doi al alegerilor prezidenţiale franceze

Nivelul absenteismului la urne ar urma să atingă 28% în turul doi al alegerilor prezidenţiale franceze de astăzi, cu 2,5 puncte procentuale mai mare ca în 2017 (25,44%), potrvit unei estimări Ifop, relatează AFP, potrivit News.ro.

Nivelul absentesmului ar urma să fie cu 1,7 puncte procentuale mai mare decât în primul tur (26,31%), însă rămâne sub un "record" înregistrat în turul doi al scrutinului în 1969 (31,3%).

Aceasta este doar a treia oară - după 1969 şi 2017 - când nivelul absenteismului la urne creşte între cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale franceze.

---

Actualizare Prezenţă la vot de 63,23% în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Franţa

Aproximativ 63,23%,dintre francezii cu drept de vot s-au prezentat la urne în Franţa, astăzi, până la ora locală 17.00 (18.00, ora României), în turul doi al alegerilor prezindenţiale, în care se înfruntă şeful în exerciţiu al statului Emmanuel Macron şi reprezentanta extremei drepte Marine Le Pen, mai puţin cu peste două puncte procentuale faţă de scrutinul din 2017 (65,30%), anunţă Ministerul francez de Interne, relatează AFP, potrivit News.ro.

Acest nivel este mai mic cu două puncte procentuale faţă de cel al participării la vot în primul tur (65,00%), la 10 aprilie.

---

Actualizare -Le Pen obţine o victorie în teritoriile de peste mări, iar Macron în Polinezia franceză şi în Americi

Marine Le Pen se clasează pe primul loc în teritoriile de peste mări, potrivit rezultatelor definitive ale celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale franceze, în care îl înfruntă pe Emmanuel Macron, dezvăluie publicaţia belgiană La Libre, conform News.ro.

Candidata Partidului Rassemblement National (RN, extremă dreapta) obţine 69,60% dintre voturile exprimate (92 106 de voturi), iar Emmanuel Macron 30,40% (40 229 de voturi) în Guadelupa, unde rata prezenţei la urme a fost de 47,18%.

În Martinica, reprezentanta extremei drepte obţine 60,87% dintre voturi, iar preşedintele francez în exerciţiu 39,13%. În acest departament, prezenţa la vot a fost de 45,45%.

În Guyana, Marine Le Pen obţine 60,70% (21 734 de voturi), iar candidatul La Republique En Marche (LREM) 39,30% (14 073 de voturi), la o rată a prezenţei la vot de 38,89%.

Ea se clasează pe primul loc şi la Saint-Martin şi Saint-Barthelemy, cu 55,42% dintre voturile exprimate, urmată de rivalul său, cu 44,58%, la un nivel al particopării în turul doi de 38%.

Cu o diferenţă mai mică, tot Marine Le Pen învinge şi la Saint-Pierre-et-Miquelon, cu 50,69% dintre voturile exprimate, iar actualul preşedinte obţine 49,31% dintre voturile exprimate. Nivelul prezenţei la urne este de 57%.

Potrivit acestor rezultate, dezvăluite de La Libre şi LN 24, Emmanuel Macron se clasează pe primul loc numai în Polonezia franceză, cu 51,81% dintre voturile exprimate (42 880 de voturi), urmat de Marine Le Pen cu 48,19% (39 890 de voturi). În Polinezia, absentesimul este de 57,75% şi se înregstrează 2,70% voturi în alb şi 2,05% voturi nule.

Şi alte secţii de votare au încheiat numărarea voturilor, potrivit publicaţiei belgiene, şi anume în ţări din America de Nord şi de Sud, unde francezi expatriaţi au votat ieri.

La Libre şi N24 prezintă rezultatele definitive la care au avut acces şi în această regiune

Argentina

Macron: 89%

Le Pen: 11%

Prezenţă: 21%

Brazilia

Macron: 86%

Le Pen: 14%

Prezenţă: 24%

Chile

Macron: 87%

Le Pen: 13%

Prezenţă: 28%

Republica Dominicană

Macron: 62%

Le Pen: 38%

Prezenţă: 28%

Columbia

Macron: 91%

Le Pen: 9%

Prezenţă: 28%

Canada (fără Vancouver)

Macron: 86%

Le Pen: 14%

Participare: 41%

SUA (fără Chicago şi Nouvelle-Orleans)

Macron: 92%

Le Pen: 8%

Participare: 36%

---

Actualizare - Emmanuel Macron sau Marine Le Pen? Francezii se confruntă cu o alegere istorică şi două viziuni asupra lumii

Francezii votează astăzi pentru a-şi alege următorul preşedinte şi aleg, la fel ca în 2017, între două Franţe şi două viziuni asupra lumii: pe de o parte Emmanuel Macron, preşedinte în exerciţiu considerat drept Citeşte mai mult...

Actualizare - Preşedintele francez în exerciţiu Emmanuel Macron şi soţia sa Brigitte Macron au votat astăzi în turul al doilea al alegerilor prezideniale la Touquet, relatează AFP.

---

Actualizare - Marine Le Pen a votat în Henin-Beaumont, Pas-de-Calais

Emmanuel Macron, reales preşedinte al Franţei

Sursă foto: Twitter

---

Actualizare - Aproximativ 26,41% dintre francezi s-au prezentat la urne, până la prânz, în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale

Prezenţa la urne în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale franceze era astăzi, la prânz, de 26,41% - cu aproape două puncte procentuale mai mică decât în 2017 (28,23%), în duelul între Emmanuel Macron şi Marine Le Pen, anunţă Ministerul francez de Interne, relatează AFP, potrivit News.ro.

Acest nivel marchează o scădere faţă de al doilea tur de scrutin din 2012 (30,66%) şi 2007 (34,11%) şi se apropie de cea din turul doi din 2002 (26,19%), când Jean-Marie Le Pen (FN, extrema dreaptă) îl înfrunta pe Jacques Chirac (RPR).

Francezii s-au prezentat, însă, la vot într-un număr uşor mai mare decât la primul tur (25,48%), în urmă cu două săptămâni.

În Gers participarea este cea mai puternică la ora 12 , potrivit cifrelor comunicate în urmă cu câteva minute de Ministerul francez de Interne: 34,46% dintre alegătorii departamentului au trecut deja prin cabina de vot. Seine-Saint-Denis închide clasamentul în Franţa continentală, cu doar 15,37%, informează BFM TV.

În primul tur, în Ile-de-France participarea a fost cea mai scăzută în acelaşi timp. La prânz, doar 14,71% dintre alegători se mutaseră deja în Seine-Saint-Denis , cel mai scăzut nivel din Franţa metropolitană. Secţiile de votare nu erau cu mult mai pline în Paris (15,34%), în Val-d'Oise (18,82%), în Essonne (18,89%) sau în Hauts-de-Seine (19,13%).

În schimb, mobilizarea a fost mult mai mare în Saône-et-Loire , unde 39,05% dintre alegători se prezentaseră deja la urne.

Primele estimări ale rezultatelor acestui al doilea tur al alegerilor prezidenţiale vor fi cunoscute la ora 20:00 când se vor închide ultimele secţii de votare din Franţa.

---

Actualizare - Alegători de la periferia Parisului votează cu ajutorul unei urne electronice

Alegătorii de la Colombes, la periferia Parisului, îşi exprimă duminică opţiunea cu ajutorul unei urne electronice, în turul doi al alegerilor prezidenţiale... Citeşte mai mult...

---

Aproximativ 48,7 milioane de francezi sunt chemaţi la urne, duminică, pentru a-şi alege preşedintele între Emmanuel Macron şi Marine Le Pen, cei doi candidaţi care au ajuns în turul doi, informează news.ro.

Secţiile de votare se deschid la ora 08.00 (ora 09.00 - ora României) şi se închid la ora 19.00.

Până la primele rezultate ale turului doi, duminică, la ora locală 20 (21.00, ora României), sunt interzise publicarea oricărui interviu, sondaj sau estimări a rezultatului.

Emmanuel Macron, în vârstă de 44 de ani, s-a clasat pe primul loc în turul înăi (27,85%),în timp ce Marine Le Pen, în vârstă de 53 de ani, s-a clasat cu peste patru puncte procentuale (23,15%) în urma preşedintelui în exerciţiu.

În Franţa, Preşedintele Republicii este ales prin vot universal direct, într-un scrutin majoritar uninominal în două tururi, pentru un mandat de cinci ani reînnoit o singură dată.

Potrivit articolului 7 din Constituţia Franţei, alegerea unei noi persoane în funcţia de şef al statului trebuie să aibă loc cu cel puţin 20 de zile şi cu cel mult 35 de zile înainte de încheierea mandatului preşedintelui în exerciţiu. Întrucât transferul de putere între Emmanuel Macron şi predecesorul său, François Hollande, a avut loc în 14 mai 2017, mandatul de cinci ani al actualului preşedinte se va încheia la 13 mai 2022.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Cea mai puternica forta militara a Europei va vota cu cine trebuie, e o formalitate. Pe francezi ii preocupa inflatia, dar nici nu doresc decredibilizarea Frantei sub extrema dreapta.

    1. te simti mai important dupa postarea asta ? ia vezi daca mai ai cartofi pentru maine sub pat .

    Urna electronica? Nu imi place cum suna. Democratii sunt acuzati ca au furat astfel alegeri din SUA.

    Anafelbetism etern! Doar pentru Marine. Taica Le Pen era scula.

    1. ...

    Este incorecta afirmatia ca "extrema dreapta" a obtinut un record. Tatal le Pen era extrema dreapta si a avut doar 17%. Marine le Pen nu este "extrema dreapta". Asta spun doar analfabetii politic sau manipulatorii. Marine le Pen s-a deplasat mult spre centru, de aia a obtinut 42% dintre voturi. Macron s-a deplasat catre stanga si a luat voturile extremistului de stanga care avea 20% in primul tur. Franta se va cocosa sub atata stangism. Economia va fi praf.

    1. Adica amindoi s-au deplasat spre stinga, sa raspunda asteptarilor electoratului francez.

      Pupatorii putinoizi au ramas in off-side, pe dreapta. 

    A iesit cine trebuia, nici nu mai conteaza ca numele lui e Macron, putea fi la fel de bine un cimpanzeu sau un peste cu eticheta de marxist-globalist! Doar nu isi facea cineva iluzii, ca Statul subteran francez avand in spatele sau intreaga Oculta cu coloniile ei, se va impiedica de un ciot, numit Marine Le Pen!

    1. A iesit cel de care avea nevoie salvatorul civilizatiei si crestinismulul, micul maret titan de la Kremlin.

      Cu Macron inca cinci ani la Elysee, Putler are tot dreptul sa denazifice intreaga Europa. Ceea ce va face! 

    & Francezii și Franța l-au votat pentru a doua oară pe "Franț" Emmanuel Macron , ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb