Enel a fost numit lider global în diversitate şi incluziune la categoria "Utilităţi electrice şi producători independenţi de energie" din indicele Refinitiv

A.P.
Comunicate de presă / 17 septembrie 2020

Enel a fost numit lider global în diversitate şi incluziune la categoria "Utilităţi electrice şi producători independenţi de energie" din indicele Refinitiv

Enel ocupă prima poziţie în categoria industrială "Utilităţi Electrice şi Producători Independenţi de Energie" a Indicelui Refinitiv pentru Diversitate şi Incluziune, clasându-se pe locul 17 în Top 100 al indicelui dezvoltat de furnizorul global de date financiare Refinitiv. Indicele evaluează peste 7.000 de companii pentru performanţele obţinute în domeniul diversităţii şi incluziunii, în baza informaţiilor disponibile public şi colectate de Refinitiv din rapoartele instituţionale ale companiilor şi din media, anunţă un comunicat de presă al companiei.

"Diversitatea reprezintă un motor al creşterii business-ului prin ideile şi abordările inovatoare pe care inevitabil le generează", a declarat Francesco Starace, CEO şi director general al Enel. "Diversitatea mediilor în cele 30 de ţări în care suntem prezenţi este unul dintre cele mai valoroase şi preţuite active ale noastre. Drept urmare, prezenţa noastră în Top 25 al Indicelui Refinitiv pentru Diversitate şi Incluziune, în fruntea categoriei industriei utilităţilor electrice în 2020, demonstrează că principiile egalităţii de şanse şi demnităţii, care sunt încorporate în operaţiunile noastre zilnice la nivel mondial, sunt cheie pentru succesul modelului nostru de afaceri durabil. Bogăţia noastră din perspectiva diversităţii continuă să atragă tot mai mult atenţia investitorilor dispuşi să integreze diversitatea şi incluziunea în deciziile lor de investiţii."

Indicele Diversitate şi Incluziune clasifică primele 100 de companii cotate la bursă cu cele mai diverse şi incluzive locuri de muncă la nivel global, măsurate prin 24 de indicatori din patru categorii cheie: diversitate, incluziune, dezvoltare profesională şi controverse. Indicele este apoi calculat prin evaluarea fiecărei valori în baza importanţei companiei pe piaţă şi a modului în care fiecare companie se compară cu celelalte din aceeaşi industrie.

Includerea Enel în acest clasament este rezultatul iniţiativelor sale care vizează promovarea prezenţei femeilor în Consiliul de Administraţie şi în funcţii de conducere, precum şi promovarea integrării angajaţilor cu dizabilităţi, îmbunătăţirea formării competenţelor angajaţilor, aducerea de beneficii sociale şi găsirea de soluţii pentru asigurarea echilibrului dintre viaţă personală şi cea profesională pentru toţi angajaţii companiei.

Cu o prezenţă în peste 30 de ţări, diversitatea şi incluziunea sunt esenţiale pentru cultura şi strategia corporativă a Enel. Grupul a adoptat o politică privind drepturile omului în 2013, o politică specifică de promovare a diversităţii şi incluziunii la locul de muncă în 2015, precum şi o politică globală împotriva hărţuirii la locul de muncă în 2019. Aceste acţiuni urmează aderarea la principiile de împuternicire a femeilor, susţinute de Global Compact al ONU şi UN Women, şi sunt în conformitate cu obiectivele de dezvoltare durabilă (ODD) ale ONU pe care Enel le susţine în mod proactiv.

Aceste angajamente sunt puse în practică prin dezvoltarea de soluţii inovatoare pentru a promova diversitatea şi incluziunea de-a lungul lanţului valoric al Enel. În special, dizabilitatea este unul dintre domeniile prioritare în abordarea Enel către diversitate şi, din acest motiv, Grupul s-a alăturat iniţiativei "Valuable 500", o mişcare globală care solicită participarea a 500 de companii private care vizează punerea în evidenţă a valorii economice, sociale şi economice a persoanelor care trăiesc cu dizabilităţi în întreaga lume. Printre astfel de proiecte, Enel extinde şi în alte ţări aplicaţia App Pedius pentru persoanele cu deficienţe de auz, lansată iniţial în Italia şi bazată pe tehnologia de recunoaştere a vocii şi transformarea acesteia în text. Sprijinul acestei aplicaţii este esenţial pentru colegii cu deficienţe de auz în gestionarea zilnică a întâlnirilor virtuale şi a coordonării în 19 ţări. Datorită acestei aplicaţii, un angajat cu deficienţe de auz poate coordona acum toate activităţile robotizate, inclusiv dronele, care sunt utilizate în funcţionarea şi întreţinerea centralelor regenerabile ale Enel prin "programul RoBoost". Informaţii suplimentare despre angajamentele şi acţiunile Enel în acest domeniu pot fi găsite aici:

https://www.enel.com/media/explore/search-press-releases/press/2019/11/enel-joins-valuable-500-global -miscarea-care-pune-dizabilitatea-pe-agendele-de-afaceri

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb