Enel construieşte un parc fotovoltaic în Brazilia

Vlad Dobrea
Companii #Construcţii / 19 decembrie 2017

Enel construieşte un parc fotovoltaic în Brazilia

Grupul energetic italian Enel, prin subsidiara sa braziliană de energie regenerabilă, Enel Green Power Brasil Participaç Ltda.(EGPB), a obţinut dreptul de a semna contracte de furnizare a energiei electrice pe o perioadă de 20 de ani, în baza unui nou proiect fotovoltaic de 388 MW în Brazilia, în care va investi 355 milioane de dolari.

Contractele de furnizare, care reprezintă 49% din capacitatea de 791 MWdc oferită în cadrul licitaţiei, plasează Enel înaintea oricărui alt ofertant pentru energie fotovoltaică.

Enel anunţă printr-un comunicat de presă următoarele: "Succesul acestei licitaţii reprezintă un pas înainte pentru Grupul Enel în Brazilia, unde suntem deja unul dintre liderii pieţei de energie regenerabilă", a declarat Antonio Cammisecra, Directorul Enel Green Power. "Cei 388 MW care ne-au fost acordaţi în cadrul licitaţiei, reprezintă începutul unui nou val de investiţii al Grupului nostru în Brazilia. Această victorie recentă, împreună cu celelalte succese notabile pe care le-am înregistrat în cursul anului 2017, subliniază poziţia noastră clară de leader din punct de vedere financiar şi tehnologic în sectorul energiei regenerabile la nivel mondial".

Centrala solară Săo Gonçalo va fi susţinută prin contracte de furnizare a energiei electrice semnate pe o perioadă de 20 de ani, care prevăd vânzarea unor cantităţi specifice de energie generată în cadrul noiicentrale, către un grup de societăţi de distribuţie care operează pe piaţa reglementată braziliană. Săo Gonçalo va fi construită în municipiul Săo Gonçalo do Gurgueia din statul Piauí. Se preconizează că centrala va devenifuncţională la începutul anului 2021 şi va genera peste 850 GWh de energie regenerabilă anual, se arată în comunicat.

În Brazilia, Grupul Enel, prin subsidiarele sale EGPB şi Enel Brasil, deţine o capacitate totală instalată de energie regenerabilă de aproximativ 2.660 MW, din care 670 MW reprezintă energie eoliană, 716 MW energie fotovoltaică şi 1.270 MW hidroenergie, precum şi172 MW energie eoliană şi 103 MW energie solară aflate în prezent în faza de construcţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4866
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3189
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9207
Gram de aur (XAU)Gram de aur363.5326

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb