E.ON România şi Asociaţia Zi de BINE îşi unesc forţele în vederea prevenirii consumului de substanţe interzise în rândul tinerilor şi lansează un nou proiect de sprijinire a acestora, numit "KIT" (Keep in touch). Proiectul vine ca răspuns la creşterea alarmantă a consumului de substanţe interzise de la vârste tot mai fragede, conform unui comunicat transmis redacţiei.
Inspirat de succesul proiectului C.R.E.A.A.Ti.V., primul centru medico-educaţional pentru adolescenţi cu adicţii din România, proiectul "KIT" aduce o nouă abordare asupra prevenţiei, de tip "peer to peer education" (educaţie de la egal la egal), bazată pe un model validat la nivelul Organizaţiei Naţiunilor Unite şi pus în aplicare în cel puţin 14 state europene, potrivit comunicatului.
Programul debutează cu o perioadă intensă de formare, în şase licee din Bucureşti: Liceul Naţional "Ion Creangă", Şcoala Centrală, Liceul Teoretic "Ion Barbu", Liceul Tehnologic Griviţa, Colegiul Naţional "Matei Basarab" şi Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza".
Pe parcursul a patru luni, elevii şi profesorii selectaţi vor participa la sesiuni intensive de formare pe teme esenţiale care să îi protejeze pe copii de alegeri greşite: comunicare asertivă, gestionarea anxietăţii, rezilienţă şi dezvoltare personală.
Ulterior, pe tot parcursul anului şcolar 2024-2025, echipele din fiecare liceu vor beneficia de sprijinul experţilor în sănătate mintală, care vor veghea fiecare pas, asigurând suport neîntrerupt.
Echipa de specialişti care va susţine formarea şi va asigura suportul în cadrul programului este formată din 10 psihologi şi formatori în dezvoltare personală, fiind condusă de dr. Eugen Hriscu şi dr. Irina Minescu.
La finalul programului, echipele din licee vor putea transmite cunoştinţele dobândite următoarei generaţii de elevi, devenind astfel un sprijin pentru şcoală şi familie.
Opinia Cititorului