E.ON România susţine lansarea unui program de prevenţie a consumului de substanţe, special conceput pentru liceeni

R.S.
Miscellanea / 7 noiembrie

E.ON România susţine lansarea unui program de prevenţie a consumului de substanţe, special conceput pentru liceeni

E.ON România şi Asociaţia Zi de BINE îşi unesc forţele în vederea prevenirii consumului de substanţe interzise în rândul tinerilor şi lansează un nou proiect de sprijinire a acestora, numit "KIT" (Keep in touch). Proiectul vine ca răspuns la creşterea alarmantă a consumului de substanţe interzise de la vârste tot mai fragede, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Inspirat de succesul proiectului C.R.E.A.A.Ti.V., primul centru medico-educaţional pentru adolescenţi cu adicţii din România, proiectul "KIT" aduce o nouă abordare asupra prevenţiei, de tip "peer to peer education" (educaţie de la egal la egal), bazată pe un model validat la nivelul Organizaţiei Naţiunilor Unite şi pus în aplicare în cel puţin 14 state europene, potrivit comunicatului.

Programul debutează cu o perioadă intensă de formare, în şase licee din Bucureşti: Liceul Naţional "Ion Creangă", Şcoala Centrală, Liceul Teoretic "Ion Barbu", Liceul Tehnologic Griviţa, Colegiul Naţional "Matei Basarab" şi Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza".

Pe parcursul a patru luni, elevii şi profesorii selectaţi vor participa la sesiuni intensive de formare pe teme esenţiale care să îi protejeze pe copii de alegeri greşite: comunicare asertivă, gestionarea anxietăţii, rezilienţă şi dezvoltare personală.

Ulterior, pe tot parcursul anului şcolar 2024-2025, echipele din fiecare liceu vor beneficia de sprijinul experţilor în sănătate mintală, care vor veghea fiecare pas, asigurând suport neîntrerupt.

Echipa de specialişti care va susţine formarea şi va asigura suportul în cadrul programului este formată din 10 psihologi şi formatori în dezvoltare personală, fiind condusă de dr. Eugen Hriscu şi dr. Irina Minescu.

La finalul programului, echipele din licee vor putea transmite cunoştinţele dobândite următoarei generaţii de elevi, devenind astfel un sprijin pentru şcoală şi familie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb