E.ON se alătură iniţiativei globale de protejare a pădurilor tropicale

G.U.
Companii / 27 iulie 2021

E.ON se alătură iniţiativei globale de protejare a pădurilor tropicale

E.ON se angajează activ pentru protecţia climei şi este prima companie energetică care se alătură coaliţiei LEAF (Reducerea emisiilor prin accelerarea finanţării forestiere), conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Iniţiativa globală îşi propune să mobilizeze mai mult de un miliard de dolari pentru protejarea pădurilor tropicale, până la conferinţa climatică COP26.

"Schimbările climatice şi degradarea ecosistemelor sunt două dintre cele mai mari provocări ale momentului. Coaliţia LEAF reuneşte guverne şi companii lider pentru a continua acţiunile ambiţioase în domeniul climei şi a lua măsuri decisive împotriva pierderii pădurilor tropicale şi subtropicale. Iniţiativa este o contribuţie importantă pentru atingerea obiectivului de 1,5°C al Acordului de la Paris, protejând biodiversitatea şi realizând dezvoltarea durabilă. Sunt mândru că E.ON face parte din Coaliţia LEAF şi că astfel ne continuăm în mod consecvent drumul spre Zero Net", spune Leonhard Birnbaum, CEO E.ON.

Conferinţa mondială climatică COP26, care va avea loc la Glasgow în luna noiembrie, este considerată de cercetătorii climatici drept un pas important către limitarea efectelor schimbărilor climatice. Schimbările climatice pot fi combătute numai prin acţiuni comune, motiv pentru care, pe lângă contribuţiile naţionale, parteneriatele intersectoriale sunt indispensabile. Iniţiativa este un pas exact în această direcţie. Obiective climatice ambiţioase bazate pe criterii ştiinţifice, precum şi obligaţia de a evita emisiile sunt condiţii prealabile de bază pentru aderarea la coaliţia LEAF.

David Radermacher, Vicepreşedinte Departament Sustenabilitate şi Climă, spune: "E.ON şi-a stabilit noi obiective climatice pentru 2020, care sunt în conformitate cu obiectivul de 1,5°C al Acordului de la Paris. Pentru a ne atinge obiectivele climatice, reducerea emisiilor este prioritatea noastră principală. Aderarea la coaliţia LEAF nu înlocuieşte deci reducerea semnificativă a emisiilor noastre, ci susţine şi completează acţiunea noastră decisivă pentru a fi neutri în ceea ce priveşte amprenta de carbon."

E.ON este convinsă că ecosistemele sănătoase şi stabile sunt un element important pentru reducerea încălzirii globale, deoarece stochează CO2. Pionier în industria energetică, E.ON susţine de asemenea Decada Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu privind restaurarea ecosistemelor, notează sursa citată. Pentru a contribui activ, E.ON creează biotopuri valoroase sub 13.000 de kilometri de linii electrice de înaltă tensiune în zonele forestiere. În acest scop, E.ON investeşte zeci de milioane de euro şi se angajează să stabilească managementul traseelor ecologice în întregul grup până în 2026.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb