E.ON şi Don Pedro încheie un parteneriat de 630.000 de euro pentru energie solară

G.U.
Companii / 14 iulie 2020

E.ON şi Don Pedro încheie un parteneriat de 630.000 de euro pentru energie solară

E.ON Energie România şi compania vâlceană Don Pedro, unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa de hârtie tissue din ţară, au decis să dezvolte parteneriatul semnat anul trecut pentru realizarea unui sistem de generare a energiei electrice prin procedeu fotovoltaic, acesta ajungând la o valoare de peste 630.000 de euro, conform unui comunicat de presă.

În cadrul parteneriatului dintre cele două companii, E.ON construieşte pentru Don Pedro o Centrală Electrică Fotovoltaică pe care o va preda la cheie şi care are drept obiectiv principal producerea energiei electrice utilizând energia solară. Centrala va permite Don Pedro să-şi asigure cu forţe pro-prii o mare parte din energia electrică necesară pentru obţinerea produselor igienico-sanitare din hârtie.

Cătălin Iordache, Director General E.ON Energie România,a declarat: "Parteneriatul dintre E.ON şi Don Pedro arată în primul rând angajamentul ambelor companii pentru un mediu înconjurător mai curat. Prin alegerea soluţiei noastre, E.ON Photovoltaic, Don Pedro va reduce emisiile de CO2 cu pes-te 240 de tone pe an şi va beneficia, totodată, de o aprovizionare cu energie independentă şi mai economică".

Petrişor Lazăr, Director General Don Pedro, a declarat: "Suntem bucuroşi că am reuşit să demarăm acest proiect cu E.ON Energie România deoarece suntem conştienţi de importanţa protejării mediu-lui. Am investit în linii de producţie de ultimă generaţie, cu consum redus de energie electrică, iar la începutul acestui an am înlocuit centralele pe bază de combustibili fosili cu pompe de căldură pentru climatizare. Noua centrală fotovoltaică ne asigură o sursă independentă de energie şi ne ajută în acelaşi timp să ne îndeplinim obiectivele de protecţie a mediului".

Centrala Electrică Fotovoltaică include sisteme de energie solară care vor fi montate pe acoperişurile celor 10 clădiri care formează unitatea de producţie Don Pedro, situată în localitatea Ruda, comuna Budeşti din judeţul Vâlcea, şi va produce în total 767 MWh pe an, reprezentând 25-30% din necesa-rul total de energie al companiei. Lucrările de montaj au fost demarate în această lună, a adăugat sursa.

Instalaţia aferentă centralei cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot su-praveghea şi analiza starea şi rezultatele operaţionale, atât local cât şi de la distanţă. Sistemele de pe acoperişuri au o putere nominală maximă de până la 615 kilowaţi (kWp).

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb