"Ericsson" mai taie 5.000 de posturi

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 22 ianuarie 2009

"Ericsson" se pregăteşte pentru un an dificil.

"Ericsson" se pregăteşte pentru un an dificil.

"Ericsson" AB, cel mai mare producător mondial de reţele de telefonie fără fir, îşi va reduce şi mai mult cheltuielile anul acesta şi va elimina încă 5.000 de locuri de muncă, planul anticipând restructurările care vor avea loc în sectorul telecomunicaţiilor, în 2009.

Oficialii "Ericsson" au anunţat, ieri, că aceste măsuri, care includ mutarea unor operaţiuni în ţările în care forţa de muncă este mai ieftină şi eliminarea lucrătorilor temporari şi a consultanţilor, vor costa compania între 6 miliarde de coroane suedeze (717 milioane de dolari) şi 7 miliarde de coroane. Acest plan va conduce la realizarea de economii anuale de 10 miliarde de coroane până în cel de-al doilea semestru din 2010.

Anul trecut, "Ericsson" a anunţat disponibilizarea a 4.000 de salariaţi.

Directorul executiv al companiei, Carl-Henric Svanberg, a declarat: "Până în prezent, infrastructura noas­tră de business nu a resimţit un impact puternic, însă ar fi iraţional să credem că acest lucru se va întâmpla şi în 2009. Ne vom pregăti pentru vremuri mai grele, ca să ne protejăm marjele de profit".

În ultimul trimestru din 2008, vânzările companiei au crescut cu 23%, depăşind aşteptările analiştilor, în baza cererii importante din toate regiunile. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în India. Cifra vânzărilor a fost de 67 miliarde de coroane, faţă de 54,5 de miliarde în ultimul trimestru din 2007. Piaţa estima numai 58,4 miliarde de coroane.

În schimb, profitul net al companiei a scăzut cu 31% în perioada menţionată, la 3,89 miliarde de coroane (1,21 coroane/acţiune), de la 5,64 miliarde de coroane (1,77 coroane/acţiune) în ultimele trei luni din 2007. Analiştii anticipau un profit net de 4,22 miliarde de coroane. În ultimul trimestru din 2008, veniturile companiei au fost afectate de cheltuieli în valoare de 2,3 miliarde de coroane, generate de disponibilizări, dar şi de pierderile în sumă de 187 milioane de euro înregistrate de producătorul mixt de telefoane mobile la care este acţionar alături de compania niponă "Sony" ("Sony Ericsson Mobile Communication").

"Ericsson" a propus un dividend de 1,85 coroane pe acţiune pentru anul 2008, faţă de 2,50 coroane pe acţiune, cât a acordat în 2007.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb