Essers Family Office cumpără 51% din ExtraPower

V.G.
Companii / 25 ianuarie 2023

Essers Family Office cumpără 51% din ExtraPower

Essers Family Office (EFO) a achiziţionat 51% din acţiunile ExtraPower, o companie specializată în inginerie şi construcţii fotovoltaice personalizate, informează un comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, parteneriatul va sprijini ExtraPower să se dezvolte în Europa şi să îşi continue expansiunea prin intermediul unei strategii de tip buy&build.

In 2022, compania a avut o cifră de afaceri consolidată la nivel european de 1,1 miliarde de euro.

În România, H.Essers are depozite în Bucureşti şi Oradea şi activează în sectoare precum logistică, transport, distribuţie, produse chimice şi farmaceutice. În Romania, compania înseamnă un business de 71 milioane de euro, 95 de clienţi şi aproape 950 de angajaţi.

Până la sfârşitul anului, biroul de 1.500 mp din Oradea va fi extins cu 1.000 mp, în timp ce în Bucureşti depozitul de produse chimice va fi extins cu 10.000 mp. În Bucureşti, compania are depozite de 50.000 mp: 20.000 mp de produse chimice, 10.000 mp de produse farmaceutice şi 20.000 mp de mărfuri generale.

Ambii parteneri văd expansiunea europeană printr-o strategie buy & build, care va duce la noi achiziţii. Potenţialul de creştere pe termen lung al ExtraPower a fost factorul decisiv pentru achiziţia de către EFO.

ExtraPower a fost fondată în 2014 de Jannes Soutaer şi Tineke Serru şi este activă în Belgia, România şi Spania.

"Vedem un potenţial imens de creştere pe alte pieţe europene în sectoare precum

industrie, comerţ, agricultură şi c ompanii de investiţii. Europa are nevoie de parcuri solare şi de infrastructură de încărcare pentru IMM-uri şi industrie. Când a fost momentul de a ajuta ExtraPower să se extindă în mod activ şi să evolueze într-un jucător pan-european, conducerea şi proprietarii H.Essers au reacţionat imediat. De asemenea, faptul că am putut conta pe expertiza întregii organizaţii şi a familiei H.Essers, ne-a făcut să simţim că parteneriatul este autentic şi că va proteja atât ADN-ul familiei, cât şi spiritul antreprenorial al companiei. Un alt avantaj cert este afinitatea puternică a EFO cu sectorul energiei regenerabile. Nu în ultimul rând datorită legăturii personale instantanee cu Gert Bervoets, CEO al H.Essers. Atât Gert, cât şi H.Essers au o experienţă dovedită şi înţeleg importanţa dezvoltării în continuare a organizaţiei", spune Jannes Soutaer, CEO ExtraPower.

"Acest parteneriat ne entuziasmează datorită încrederii foarte mari pe care o avem în viitorul energiei regenerabile şi a experienţei noastre industriale în domeniul energiei solare. Essers Family Office a fost impresionat de capacitatea ExtraPower de a identifica în mod clar clienţii şi potenţialele pieţe de creştere. În calitate de partener nou, ne vom baza pe reţeaua europeană pe care o avem. De asemenea, ne-au atras atenţia stilul realist de management şi comunicarea clară. ExtraPower are cunoştinţe vaste despre piaţă, tehnologie şi tendinţele care urmează pe termen lung. Pe scurt, suntem convinşi că echipa ExtraPower ne va ajuta să construim parteneriate pe termen lung pe piaţa tranziţiei energetice", explică Gert Bervoets, CEO H.Essers.

ExtraPower este o companie belgiană specializată în ingineria, construcţia, renovarea şi relocarea sistemelor fotovoltaice personalizate, precum şi în instalarea de infrastructuri de înaltă tensiune şi încărcare. ExtraPower are în prezent 37 de angajaţi şi a generat o cifră de afaceri de 36 de milioane de euro în 2022. Fondatorii Jannes Soutaer şi Tineke Serru plănuiesc să crească semnificativ aceste cifre în următorii câţiva ani.

ExtraPower activează pe segmentul B2B, deservind atât clienţi finali, cât şi clienţi terţi (investitori), cum ar fi 7C Solarparken. În Belgia, nume consacrate precum Samsonite (Oudenaarde), Jules Destrooper (Lo-Reninge) şi Weba (Ghent) au ales ExtraPower să instaleze parcuri solare performante pe acoperişurile lor. ExtraPower, al cărui portofoliu include, de asemenea, Umicore, TVH şi Van Marcke, are o experienţă considerabilă în crearea de parcuri solare de mărimea mai multor terenuri de fotbal. În fiecare an, ExtraPower realizează o reducere a emisiilor de CO2 de 78.878 tone.

Pentru acest parteneriat au fost utilizate serviciile companiei de consultanţă financiară Marktlink Fusies & Overnames.

"Acest parteneriat confirmă o tendinţă în creştere: transformarea întreprinderilor de familie belgiene în campioni europeni. ExtraPower este liderul pieţei belgiene în sectorul tranziţiei energetice B2B şi a înregistrat o creştere extraordinară în ultimii ani. Pe piaţa europeană există un interes tot mai mare pentru companiile din domeniul energiei regenerabile. ExtraPower este un exemplu excelent de platformă scalabilă pe punctul de a intra într-o nouă fază de creştere. Cu ajutorul unei strategii de buy & build şi cu sprijinul unui partener apropiat precum EFO, îşi va atinge fără îndoială ambiţia de a deveni un jucător cheie la nivel pan-european", afirmă Filip Mariën, managing partner al Marktlink.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb