Estonia propune o regulă de cheltuieli pentru securitatea cibernetică, asemănătoare cu cea a NATO

J.P.
Internaţional / 8 septembrie 2021

Estonia propune o regulă de cheltuieli pentru securitatea cibernetică, asemănătoare cu cea a NATO

Ministrul eston al Antreprenoriatului şi Tehnologiei Informaţiei, Andres Sutt, a propus introducerea unor reguli asemănătoare cu cele NATO pentru cheltuielile de securitate cibernetică din sectorul privat şi public, pentru a reduce decalajul de investiţii şi pentru a combate ameninţările cibernetice, conform euractiv.com.

Deşi există o serie de iniţiative la nivelul UE - cum ar fi Legea privind securitatea cibernetică sau directiva NIS2 - aceste măsuri nu vor avea un efect tangibil decât dacă investiţia este intensificată considerabil, a subliniat Sutt în cadrul Summitului digital de la Tallinn, marţi (7 septembrie). ).

"Scopul nostru nu ar trebui să fie nu mai puţin decât să convenim asupra unui cadru global privind securitatea cibernetică, la fel cum NATO are ţinta de 2% din PIB în domeniul apărării, trebuie să avem un obiectiv comparabil, o metodologie şi un punct de referinţă pentru securitatea cibernetică", a spus el.

Sutt a subliniat că securitatea cibernetică este subfinanţată cronic şi că trebuie plasată în partea de sus a listei de priorităţi dacă se presupune că digitalizarea sectoarelor privat şi public ar avea succes.

Pentru a realiza acest lucru, el a propus să stabilească o metodologie unificată şi unită la nivel internaţional cu privire la "cum se măsoară investiţiile la nivel de securitate cibernetică sau pregătirea cibernetică".

Mai mult, el a propus să se stabilească un obiectiv concret pentru nivelul investiţiilor în securitate cibernetică atât pentru sectorul privat, cât şi pentru cel public.

Punerea în aplicare a acestor măsuri ar fi crucială pentru a spori încrederea oamenilor în lumea digitală şi pentru a face Europa potrivită pentru lumea digitală, a subliniat Sutt.

Atacurile cibernetice au crescut din cauza trecerii la digitalizare în timpul pandemiei COVID-19, ultimele exemple fiind atacurile Solarwinds şi Kaseya.

În plus, numărul atacurilor de phishing a crescut cu 667% în primele luni ale pandemiei, a declarat pentru EURACTIV un purtător de cuvânt al Agenţiei Uniunii Europene pentru Securitate Cibernetică (ENISA).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb