Estonia va cumpăra vehicule blindate ARMA 6x6 de la producătorul Otokar

F.D.
Internaţional / 23 octombrie 2023

Estonia va cumpăra vehicule blindate ARMA 6x6 de la producătorul Otokar

Centrul estonian pentru investiţii în apărare (ECDI) a atribuit producătorului global de sisteme terestre, Otokar, un contract pentru furnizarea de transportoare blindate de personal, model ARMA 6x6. Contractul are o valoare de aproximativ 130 de milioane euro şi include echipamente de întreţinere şi servicii de instruire. Livrările sunt planificate să înceapă în a doua jumătate a anului 2024 şi să fie finalizate până în 2025. Acordul a fost semnat în Estonia, în data de 18 octombrie 2023, între Magnus Valdemar Saar, director general al ECDI şi Sedef Vehbi, şeful Clusterului Militar Otokar, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, ceremonia semnării contractului a avut loc în prezenţa ministrului eston al apărării, Hanno Pevkur şi a ministrului turc al apărării, generalul Yaşar Guler. În urma scrisorii de intenţie semnată de către miniştrii apărării din cele două ţări, un protocol privind cooperarea între industriile de apărare din Turcia şi Estonia a fost semnat şi de către Magnus Valdemar Saar, director general ECDI şi Haluk Görgun, preşedintele Agenţiei pentru Industria de Apărare din Turcia.

Decizia de atribuire a contractului pentru vehiculele 6x6 a fost luată în urma unei puternice competiţii internaţionale. Într-o evaluare comercială şi tehnică foarte amănunţită, realizată de către Forţele de Apărare Estoniene (EDF), ARMA 6x6 s-a remarcat prin capacităţile sale tehnice superioare, arată sursa citată.

"Producătorul Otokar este mândru că are şansa de a servi, cu transportatorul blindat de personal ARMA 6x6, forţele terestre ale Estoniei. Datorită know-how-ului nostru în sisteme terestre, dovedit în luptă şi susţinut de activităţi de cercetare şi dezvoltare, inginerie şi capabilităţi de testare, aproape 33.000 de vehicule militare Otokar sunt active în serviciu în peste 40 de ţări şi aproape 60 de utilizatori finali, în diferite climate şi zone geografice din întreaga lume. Mai exact, ARMA 6x6 are un succes dovedit în luptă în diferite părţi ale lumii, iar Estonia va fi a doua ţară NATO care va folosi ARMA. Fiind un furnizor agreat al NATO şi ONU, preţuim foarte mult această colaborare şi o considerăm o piatră de hotar, foarte importantă, pentru familia noastră de vehicule ARMA. Credem cu tărie că acest contract iniţial va fi începutul unei relaţii de lungă durată între Forţele de Apărare Estoniene şi Otokar", a declarat Sedef Vehbi, şeful Clusterului Militar Otokar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb