eToro permite utilizatorilor să voteze în AGA pentru întregul portofoliu de acţiuni

R.S.
Miscellanea / 17 aprilie

eToro permite utilizatorilor să voteze în AGA pentru întregul portofoliu de acţiuni

Platforma de tranzacţionare şi investiţii eToro a extins posibilitatea de vot prin reprezentare pentru întreg portofoliul de acţiuni listate pe platforma sa, după ce a observat un interes masiv pentru aceasta din partea utilizatorilor, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, bazându-se pe parteneriatul cu Broadridge Financial Solutions Inc. (NYSE: BR), utilizatorii eToro, inclusiv cei care deţin fracţiuni de acţiuni, vor putea acum să participe la adunările generale ale actionarilor (AGA) şi să voteze prin reprezentare pentru acţiunile listate în întreaga lume, exprimându-şi astfel opiniile lor în ceea ce priveşte fuziunile, remunerarea executivilor, precum şi obiectivele de mediu, sociale şi de guvernanţă.

Anterior, eToro a lansat votul prin reprezentare doar în cazul acţiunilor din SUA, în 2023 fiind transmise peste 145.000 de voturi de către utilizatorii eToro. Printre acţiunile care au primit cele mai multe voturi din partea utilizatorilor eToro în 2023 se numără Apple, Amazon, AMC şi GameStop.

Potrivit studiului eToro Retail Investor Beat, un sondaj global realizat de eToro în rândul a 10.000 de investitori individuali din 13 ţări, apetitul pentru vot este în creştere. Aproape unul din trei (29%) investitori a mai votat în cadrul unei AGA, în creştere faţă de 26% conform sondajul publicat în iunie. Cel mai frecvent subiect asupra căruia au votat este alegerea sau realegerea directorilor (47%), urmat de dividende (45%), răscumpărări de acţiuni (34%) şi remunerarea directorilor executivi (30%). Investitorii individuali români au votat cel mai mult în privinţa dividendelor (42%), a alegerilor directorilor (37%), răscumpărărilor de acţiuni (28%), restructurărilor sau fuziunilor şi achiziţiilor de companii (23%), se arată în comunicat.

Jana Maricic, Manager Regional pentru CEE, a declarat: "Utilizatorii eToro au adoptat votul prin reprezentare anul trecut şi suntem încântaţi să dezvoltăm această funcţionalitate pentru a include toate acţiunile de pe platforma noastră. Utilizatorii noştri investesc în companii din întreaga lume. Acum ei îşi pot face auzită vocea alături de aceste companii, având un cuvânt de spus în deciziile corporative importante. În timp ce acţionarii instituţionali reuşesc de mult timp să influenţeze consiliile de administraţie, directorii şi direcţia în care se îndreaptă companiile, investitorii individuali nu şi-au făcut întotdeauna auzită vocea, aşa cum merită. Cu toate acestea, odată cu explozia investiţiilor individuale pe care am văzut-o în ultimii ani, acest lucru se schimbă. Votul prin corespondenţă este o parte esenţială a acestui proces, permiţând acestui grup de investitori să aibă un impact real în rolul lor de acţionari. Apetitul pentru vot nu face decât să crească în rândul investitorilor individuali şi sunt încântată să văd unde se va ajunge în următorii câţiva ani", se precizează în comunicat.

Demi Derem, Director General pentru guvernanţă corporativă internaţională, transformare digitală şi inovare la Broadridge, a declarat: "Suntem încântaţi de faptul că votul privind acţiunile exclusiv americane s-a dovedit atât de popular printre utilizatorii eToro de la lansarea serviciului anul trecut şi suntem mândri să susţinem în continuare parteneriatul nostru pentru a asigura dezvoltarea unei capacităţi extinse care să includă toate acţiunile, la nivel global.

Asistăm la evoluţia unei noi generaţii de investitori individuali - o generaţie care are aşteptări mai mari atât în ceea ce priveşte posibilităţile de alegere, cât şi în ceea ce priveşte confortul şi simplitatea procesului, pe măsură ce creşte apetitul lor de a influenţa direcţia unei companii. La Broadridge, ne menţinem angajamentul ferm de a susţine democraţia în acţionariat şi creşterea implicării investitorilor, iar efortul nostru comun de a sprijini serviciile extinse ale eToro este un exemplu convingător în acest sens", se menţionează în comunicat.

Gili Wolff, Director de produs, tranzacţionare şi vânzări la eToro, a adăugat: "Pe măsură ce continuăm să dezvoltăm oferta de acţiuni a eToro, votul prin reprezentare va fi o caracteristică din ce în ce mai importantă pentru utilizatorii noştri, permiţându-le să-şi exercite drepturile de acţionari şi să aibă o influenţă directă asupra companiilor pe care le deţin în portofoliu. Suntem foarte entuziasmaţi să implementăm acest lucru pentru întregul nostru portofoliu de acţiuni şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem cum clienţii eToro se vor implica în acest lucru", potrivit sursei citate.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb