eToro şi STRATxAI lansează un nou portofoliu care oferă expunere la acţiuni americane de valoare

F.D.
Piaţa de Capital / 19 ianuarie

Dani Brinker, Head of Investment Portfolio la eToro

Dani Brinker, Head of Investment Portfolio la eToro

Platforma de tranzacţionare şi investiţii eToro a încheiat un parteneriat cu fintech-ul STRATxAI, specializat în sisteme inteligente de investiţii, pentru a lansa un nou portofoliu. Denumit "Cutting-Edge", acest portofoliu foloseşte tehnologia dezvoltată de STRATxAI şi instrumentele analitice disponibile anterior doar pentru investitorii instituţionali pentru a identifica acţiunile americane cu cea mai bună valoare de pe platforma eToro, conform unui comunicat de presă al companiei.

Dani Brinker, Head of Investment Portfolio la eToro, a declarat: "La eToro, valorificarea noilor tehnologii face parte din ADN-ul nostru şi se află la temelia misiunii noastre de a oferi investitorilor individuali instrumente care anterior erau disponibile doar pentru investitorii instituţionali. Am asistat recent la lansarea mai multor portofolii partenere, colaborând cu firme de top care folosesc analiza financiară pe baza inteligenţei artificiale. Suntem încântaţi să îi urăm bun venit noului nostru partener, STRATxAI, şi să oferim investitorilor individuali un produs inovator care oferă o expunere sofisticată la piaţa americană."

Potrivit sursei citate, portofoliul cuprinde 15 acţiuni americane şi este reechilibrat lunar. Reechilibrarea lunară urmăreşte să ofere o alocare care să ofere în mod constant randamente ajustate în funcţie de risc care să depăşească performanţele indicelui de referinţă S&P 500.

În fiecare lună, motorul de backtest STRATxAI evaluează performanţa a peste 5.000 de acţiuni americane cu capitalizare medie şi mare din ultimele două decenii. Acţiunile sunt apoi evaluate pe baza unei combinaţii de cinci factori cheie care sunt consideraţi a fi indicatori pozitivi ai performanţelor viitoare:

Valoare: Identificarea acţiunilor subapreciate la un preţ redus faţă de valoarea lor intrinsecă, valorificând potenţiala subevaluare.

Calitate: Acordarea de prioritate unor fundamente financiare solide, concentrându-se pe companii stabile, profitabile şi sănătoase din punct de vedere financiar.

Volatilitate redusă: Ţintirea acţiunilor cu o volatilitate mai mică a pieţei pentru a reduce fluctuaţiile semnificative ale portofoliului.

Lichiditate: Evaluarea lichidităţii pentru a menţine capacitatea de executare rapidă şi eficientă a tranzacţiilor.

Diversificare: Limitarea la trei acţiuni per sector pentru a distribui riscurile şi a reduce impactul declinurilor specifice unui sector.

Paul Clifford, CEO-ul STRATxAI, a declarat: "Investitorii doresc să fie în prima linie a revoluţiei digitale şi a inteligenţei artificiale, dar sunt limitaţi de puterea de calcul necesară pentru a profita de oportunităţi şi de amploarea datelor de înaltă calitate necesare. Formidabilul nostru motor STRATxAI are puterea de calcul şi de analiză necesară pentru a crea portofolii de investiţii unice, cum ar fi TheCuttingEdge. Suntem încântaţi să oferim acest portofoliu în exclusivitate clienţilor eToro, dându-le posibilitatea de a rămâne în avangardă în peisajul în continuă evoluţie al inovaţiei."

Portofoliile eToro oferă investitorilor expuneri gata pregătite şi complet alocate, grupate pe diverse teme de investiţii. Reunind mai multe active pe baza unei metodologii definite şi utilizând o abordare pasivă a investiţiilor, portofoliile eToro sunt soluţii de investiţii pe termen lung care oferă o expunere diversificată fără comisioane de administrare. Investiţia iniţială începe de la 500 de dolari, iar investitorii pot accesa instrumente şi grafice pentru a urmări performanţa portofoliului, în timp ce feed-ul social al eToro îi va ţine la curent cu evoluţiile din sector. Acest portofoliu nu este disponibil pentru utilizatorii din SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb