EUGEN DAVIDOIU, TAROM: "Sperăm să creştem gradul de ocupare al avioanelor până la 80%"

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 14 martie 2017

"Sperăm să creştem gradul de ocupare al avioanelor până la 80%"

Tarom implementează serviciul de intranet AirFi în opt aeronave

Gradul de ocupare al aeronavelor Tarom este, în prezent, de aproximativ 62%, potrivit domnului Eugen Davidoiu, directorul general al companiei aeriene de stat, dar speră să crească la 80%, până la sfârşitul mandatului său.

Potrivit domnieie sale, Tarom va demara un program de eficientizare al companiei care va consta în creşterea transparenţei mecanismelor prin care se fac achiziţii şi care nu va presupune concedieri.

Directorul general al companiei aeriene a mai precizat că Tarom are un plan de achiziţionare de noi aeronave pentru care "cifrele sunt impresionante" şi preferă ca pentru moment să nu vorbească despre acestea.

Totodată, domnia sa consideră că Tarom duce o luptă inegală cu celelalte companii aeriene, deoarece are o operabilitate diferită, iar companiile low-cost şi-au externalizat, practice, toate serviciile.

În prezent, flota companiei numără 21 de aeronave, dintre care doar 19 operează în acelaşi timp, din cauza operaţiunilor de mentenanţă, potrivit conducerii companiei.

Compania aeriană de stat Tarom a anunţat ieri dotarea cu serviciul AirFi a opt aeronave - patru de tip Airbus 318 şi patru Boeing 737-700, care va fi disponibil gratuit pentru pasagerii companiei începând de astăzi, 14 martie.

Eugen Davidoiu, director general CNTAR Tarom, a declarat: "Serviciul AirFi este unul de divertisment, oferit gratuit la bordul aeronavelor TAROM. Din păcate, nu putem oferi acest serviciu la toate aeronavele TAROM pentru că sunt specificităţi tehnice legate de navigabilitate, drept pentru care acest serviciu va fi oferit atât pe rute externe, cât şi pe rute interne la aeronavele de tip Airbus 310 şi Boeing 737, seria 700. Fiind vorba despre servicii de divertisment, călătorii vor avea în program filme pe care le pot urmări, ştiri, muzică şi diverse alte informaţii care vor fi setate în cutia AirFi. Este vorba despre un intranet, de informaţii oferite wireless pe device-urile care se pretează la acest serviciu. Nu este vorba despre internet. Serviciul pentru care TAROM nu plăteşte nimic reprezintă un parteneriat semnat cu DNATA România".

AirFi este o platformă de divertisment, accesibilă Wireless, prin propriile dispozitive mobile (smartphone, tablete, laptopuri) şi conţine o gamă variată de opţiuni media, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, precum: informaţii despre compania TAROM, ştiri, articole din presă, filme, muzică, jocuri, chat cu ceilalţi pasageri etc.

Totodată, pasagerii au posibilitatea de a-şi exprima opinia cu privire la serviciile oferite, prin completarea unui formular de feedback.

Pentru a putea accesa platforma AirFi, pasagerii trebuie să deţină echipamentele setate în mod avion, iar cu ajutorul oricărui browser să se conecteze la reţeaua Wi-Fi.

Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM a fost înfiinţată în anul 1954 şi îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Începând din luna iunie a anului 2010 este membră a Alianţei SkyTeam, iar din 1993 membră a Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ar fi culmea ironiei pt aviatie ca un specialist in minerit sa eficientizeze o companie aviatica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb