EUGEN TEODOROVICI LA ÎNTÂLNIRILE CU AGENŢIILE DE RATING SI FMI:  "România este o ţară sigură pentru investitori"

M.I.
Politică / 14 aprilie 2019

Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a avut ieri întrevederi cu reprezentanţii agenţiilor de rating S&P, Moody's si Fitch. Acesta a subliniat că punctele forte ale României sunt nivelul moderat al datoriei publice şi al datoriei externe în comparaţie cu majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene şi menţinerea perspectivelor de creştere economică, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei noastre.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, în marja vizitei oficiale de la Washington, Teodorovici s-a întâlnit şI cu Paul Thomsen, directorul departamentului pentru Europa al Fondului Monetar Internaţional. Agenda discuţiilor a cuprins cadrul macroeconomic al României, ministrul Finanţelor dând asigurări că ţara noastră îşi va respecta angajamentele asumate cu instituţiile financiare internaţionale de a menţine deficitul sub 3%, iar măsurile luate în anul 2019 vor asigura atât pentru acest an, cât şi în viitor, o creştere economică sustenabilă.

Ministrul finanţelor a declarat: "Suntem o ţară sigură pentru investitori, cu o economie sustenabilă, cu potenţial de creştere. De asemenea, România înregistrează progrese în ceea ce priveşte stabilitatea cadrului instituţional şi în consolidarea bugetară, plasarea fermă a datoriei publice pe o traiectorie descendentă, precum şi în consolidarea cadrului de guvernanţă.", conform comunicatului citat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. datoria publica plasata pe panta descenenta...creste, economia in crestere e dinamitata de efectele ordonantei valcov teodorovici...kafka cu asta frate, nimic mai mult

    1. ROMANIA E CONDUSA DE OAMENI DUSI CU CAPUL , CARE TRAIESC INTR-O REALITATE A LOR , PARALELA , CAM CUM ERA HITLER , IN ULTIMELE ZILE ALE RAZBOIULUI ; TOVARASUL DRAGNEA , ARTIZANUL DE FAPT , AL ACESTOR SITUATII , SEFUL LUI '''''' TEO '''''' , DECLARA DEUNEZI , CA ,,,, ROMANII NU MAI AU GRIJA ZILEI DE MAINE ,,,, !!! OARE ??? NU AU TOTI ROMANII , FERMA DE PORCI , CU 13 000 DE CAPETE , CA BAIATUL LUI !!! CARE SINTETI DE LA TARA , S-AU STATI LA CURTE , STITI CAT DE GREU SE CRESTE 1 PORC !!! ANIMALUL ALA TREBUIE SA MANANCE DE 2-3 ORI PE ZI !!! DARAMITE 13 000 !!! CU CE BANI ??? POATE DIN PENSIA DE MILITIAN -- SEF DE POST , A TOVARASULUI DRAGNEA !!! OARE ANAF-- ul NU EXISTA , SI PENTRU EL ??? S-AU IN TELEORMAN , E INTERZIS ???

    Asa este! In Romania sigur se schimba Codul Fiscal de 10 ori pe an. Deci e cea mai sigura tara!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb