EUGEN TEODOROVICI: "OUG 114 susţine autorităţile publice, prin Fondul de Dezvoltare"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 26 februarie 2019

Ordonanţa de Urgenţă 114/2018 susţine autorităţile publice locale prin intermediul Fondului de Dezvoltare, sectorul construcţiilor şi dezvoltarea patrimoniului, a declarat, ieri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

Oficialul a menţionat: "OUG 114 susţine autorităţile publice locale. Ţinând cont că dezvoltarea economică nu este la acelaşi nivel în toate judeţele, am creat Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Prin acesta alocăm 10 miliarde de euro pentru investiţii ale autorităţilor locale şi ale universităţilor din următorii 20 de ani. Poate vi se pare prea puţin, poate vi se pare că românii nu au dreptul la condiţii de trai decente? Al doilea aspect -ordonanţa susţine sectorul contrucţiilor. Considerăm că acest sector este unul strategic, un sector productiv, de viitor, care trebuie sprijinit pentru dezvoltarea Româ-niei. Dar noi nu ne limităm doar la a constata, la a da declaraţii în media. Am trecut la fapte. Am crescut salariul minim brut în construcţii la 3.000 de lei, iar persoanele angajate în domeniul construcţiilor beneficiază de scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii, de diminuarea cotei contribuţiei de asigurări sociale cu 3,75 puncte procentuale, precum şi de scutirea de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate în condiţiile stabilite de lege".

Şeful Finanţelor a susţinut, în plenul Camerei Deputaţilor, că OUG 114 susţine dezvoltarea patrimoniului şi o mai bună valorificare a potenţialului turis-tic naţional: "Am creat programul de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare conceput ca o schemă de ajutor de stat de minimis de până la 200.000 de euro pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor de acces către aceste staţiuni, construcţia şi extinderea capacităţilor de tratament balnear, dotării cu echipamente moderne şi cheltuieli privind pregătirea personalului medical".

Ministrul Finanţelor a fost invitat ieri în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului", la dezbaterea politică despre efectele Ordonanţei de urgenţă 114/2018.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Felicitari!

    Cand vor aparea Normele de aplicare?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb