EUGEN TOMAC (PMP): "Dezbatere necesară în LIBE pe tema extinderii Schengen"

M.C.
Politică / 25 ianuarie 2023

"Dezbatere necesară în LIBE pe tema extinderii Schengen"

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, afirmă că este necesară o dezbatere în Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, unde Austria şi Olanda trebuie să explice de ce nu respectă Tratatele şi legislaţia Schengen, informează News.ro.

"Dezbatere necesară în LIBE pe tema extinderii Schengen! Austria şi Olanda trebuie să explice în faţa Parlamentului de ce nu respectă Tratatele şi legislaţia Schengen!

Cele două state au blocat, la 8 decembrie, accesul României în Schengen. Fără absolut niciun argument raţional ce ar avea legătură cu propunerea Comisiei Europene de a extinde spaţiul de liberă circulaţie", a scris, astăzi, pe Facebook, Eugen Tomac.

Preşedintele PMP afirmă că cele două state "şi-au folosit dreptul de veto în mod abuziv, încălcând în mod asumat Tratatele UE".

"Prin urmare, am cerut implicarea Comisiei parlamentare pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE) pentru a dezbate cât mai urgent, folosirea arbitrară a votului în Consiliul UE. Miniştrii de Interne din Austria şi Olanda trebuie chemaţi să răspundă în faţa Comisiei de ce au votat împotriva unităţii europene. Trebuie să explice de ce au sancţionat România şi Bulgaria în timp ce ele însele au primit recomandări pentru deficienţe în aplicarea legislaţiei Schengen", a mai scris europarlamentarul.

Potrivit acestuia, Parlamentul European trebuie să se implice mai mult.

"Altfel, votul din 8 decembrie va deveni un precedent periculos. Răspunsul preşedintelui comisiei LIBE, dl Fernando Lopez Aguilar este unul de susţinere categorică: «Extinderea Schengen este o parte indispensabilă a proiectului european şi nu ar trebui să fie subminată de politica internă volatilă a unor state membre»", a mai transmis liderul PMP.

Acesta a făcut promisiunea de a insista în continuare asupra susţinerii aderării României la spaţiul Schengen, aşa cum a făcut-o în repetate rânduri în Rezoluţiile pe care le-a iniţiat în Parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb