Spectatorii au nevoie de antrenamente pentru a se reobişnui cu atmosfera de stadion după 14 luni de stat pe tuşă. Cum EURO 2020 bate la uşă, autorităţile încearcă să găsească o soluţie pentru a testa capacitatea de organizare, având în vedere că pentru turneul final al CE şi-au luat angajamentul să permită accesul spectatorilor în tribune, 25% din locurile Arenei Naţionale.
Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, a declarat, într-o conferinţă de presă, că Ministerul Tinereteului şi Sporturilor doreşte meciuri-test cu spectatori înaintea Euro-2020: "După intervenţia domnului Novak (n.r. Ministrul sporturilor), care a comunicat că şi-ar dori un număr de meciuri-test pentru Euro-2020, ne-am manifestat intenţia de sprijini această idee spre finalul play-off-ului, respectiv play-out-ului. Ne-am dori foarte mult să avem o dată certă pentru revenirea fanilor, există o anumită presiune şi eu sunt sigur că o dată clară i-ar încuraja. Cu siguranţă că vom putea vorbi de spectatori începând cu iulie 2021, în momentul în care se va relua sezonul următor. În sezonul acesta dacă vor exista meciuri, vor fi doar nişte meciuri-test, fix pe regulile de la Euro-2020 (n.r. - cu 25 la sută capacitate ocupată), cu testare rapidă, corturi de testare. Nu am înţeles dacă îşi doreşte ca meciurile să fie pe Arena Naţională, pentru că atunci s-ar limita foarte mult numărul de echipe care ar face parte din acest test. Dacă se doreşte testare pe Arena Naţională, probabil că va trebui să se joace acolo. Dar pentru fani, cred că un mesaj corect ar fi acela că şanse mari pentru revenirea pe stadion este începând cu iulie 2021, respectiv începutul sezonului viitor. Anglia şi alte ţări din Europa vor seta un trend care îi va ajuta şi pe guvernanţii noştri să ia o decizie cât mai repede. Aşteptăm să ne transmită mai clar ce-şi doreşte de la noi şi cu siguranţă le vom acorda tot sprijinul pentru a organiza în cele mai bune condiţii Euro-2020 la Bucureşti. Ar fi de evitat o discriminare (n.r. - ca numai anumite echipe să beneficieze de susţinearea fanilor), dar trebuie să ni se transmită mai clar ce se doreşte de la noi şi în funcţie de asta vedem mai departe ce facem".
Întrebat despre un program de vaccinare al jucătorilor, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu a răspuns: "Acum vreo două luni, am propus ca să facem un centru de vaccinare la ligă, dar iar nu am primit răspuns. Şi la guvern, şi la Ministrul Sănătăţii şi la DSP, nu am primit răspuns de la nicio instituţie şi atunci facem revenire şi vedem. Nu am intrat în amănunte, întrebând fiecare club câţi jucători vrea să-şi vaccineze, pentru că e opţiunea personală dacă faci vaccin sau nu faci vaccin. Obligativitatea nu e o soluţie". Potrivit lui Justin Ştefan, LPF nu va transmite un mesaj legat de obligativitatea vaccinării.
Liga Profesionistă de Fotbal anunţă că termenul pentru introducerea sistemului de arbitraj video VAR este începutul play-off-ului/play-out-ului din sezonul viitor. "În discuţiile cu Alexandru Deaconu am anticipat data pentru play-off-ul viitor, au de şcolarizat 50-60 de arbitri, cam până acolo se duce termenul. Noi nu avem ce face cu arbitrajele, suntem legaţi de mâini şi picioare, arbitrajele sunt la FRF", a declarat preşedintele LPF, Gino Iorgulescu. Secretarul general al LPF, Justin Ştefan a afirmat că se va face o comisie comună LPF/FRF pentru implementarea VAR: "Se va face o comisie, un parteneriat, probabil zilele viitoare vom avea un acord. Termenul este clar, cel de începutul play-off-ului, play-out-ului sezonului viitor". Comisia Centrală a Arbitrilor se află sub tutela FRF,iar introducerea VAR a iscat mai multe dispute între cele două foruri conducătoare ale fotbalului autohton.