EURO 2020 Fost mare fotbalist, transformat în specialist în promisiuni

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 20 februarie 2019

Gică Popescu: "Trebuie înţeles că aceste obiective importante nu le facem pentru Euro 2020 deşi dorim să le folosim la Euro 2020 şi vor fi operative pentru acest turneu final (...) Noi suntem foarte încrezători că vom duce aceste obiective la îndeplinire".Sursa foto: Facebook/Gheorghe Popescu

Gică Popescu: "Trebuie înţeles că aceste obiective importante nu le facem pentru Euro 2020 deşi dorim să le folosim la Euro 2020 şi vor fi operative pentru acest turneu final (...) Noi suntem foarte încrezători că vom duce aceste obiective la îndeplinire".Sursa foto: Facebook/Gheorghe Popescu

Povestea stadioanelor menite să găzduiască echipele care vor juca în Bucureşti la Euro 2020 devine tot mai pasionantă pe măsură ce termenul de finalizare a construcţiilor este tot mai apropiat. Cu cât termenele sunt mai depăşite, cu atât promisiunile sunt tot mai convingătoare. Se vorbeşte deja de lucrări care vor fi terminate în proporţie de 90 - 95%, de soluţii de avarie.

Fostul mare fotbalist, Gică Popes-cu, acum consilier onorific al primului ministru, a devenit specialist în promisiuni şi încurajări pe această temă, deşi este tot mai greu de crezut că stadioanele şi celelalte lucrări de infrastructură vor fi gata la timp: "Euro 2020 nu înseamnă doar cele două obiective, stadioane şi calea ferată, ci mult mai multe. Ultimele preocupări ale celor de la UEFA în discuţiile pe care eu le-am avut cu ei erau legate de cele trei stadioane. Bineînţeles că dorim ca aceste trei stadioane să fie gata şi vor fi gata până la Euro 2020 chiar dacă nu vor fi gata în totalitate ci în proporţie de 90 la sută, de pus trei prosoape, trei ghivece, asta nu înseamnă că nu vor fi folosite la Campionatul European. Trebuie înţeles că aceste obiective importante nu le facem pentru Euro 2020 deşi dorim să le folosim la Euro 2020 şi vor fi operative pentru acest turneu final. Asta înseamnă că echipele care vor veni la Bucureşti se vor putea antrena pe cele trei stadioane. Noi suntem foarte încrezători că vom duce aceste obiective la îndeplinire. Dar nu facem aceste obiective doar pentru cele trei săptămâni cât va dura Euro 2020. Trebuie să fim suficient de înţelepţi şi de deştepţi ca în urma acestui eveniment sportiv să ne rămână cât mai multe lucruri, să ne rămână infrastructură astfel încât ca Bucureştiul să ajungă la un nivel de infrastructură sportivă care să îi permită să organizeze şi alte evenimente. Mă refer la cele trei stadioane, plus Dinamo care cred că se va construi, şi dacă adăugăm alte două din proximitate Giurgiu şi Ploieşti atunci Bucureştiul va deţine o infrastructură sportivă de 6 stadioane care va permite să organizeze competiţii internaţionale. Este important să le avem gata la Euro 2020 dar nu trebuie să ne uităm doar la aceas-tă competiţie. Cele trei stadioane vor fi gata pentru antrenamentele de la Euro 2020. (...) Referitor la calea ferată, este un obiectiv mai vechi şi acest proiect a stat din 2008 până în 2018 undeva în sertar. Noi va trebui să profităm de acest proiect pentru a ticlui încă un obiectiv. Însă în acest manual prezentat la UEFA în 2014 nu este prevăzută calea ferată. Au fost prevăzute însă alte obiective pe care din păcate nu le-am putut îndeplini deoarece ne-am apucat de lucru foarte târziu. Din 2014 până în 2017 nu s-a întâmplat nimic. În 2017 a luat naştere comitetul interministerial de organizare a EURO 2020 şi a avut o unică întâlnire până la venirea mea. După aceea au avut loc opt şedinţe ale comitetului interministerial şi am avut 83 de întâlniri pe baza acestui proiect, deci s-a muncit, dar din păcate ne-am apucat târziu. Facem în continuare tot ce se poate astfel încât acest proiect să fie organizat cu succes şi eu sunt convins că aşa va fi".

Reprezentanţii CFR au declarat la începutul acestei săptămâni, în cadrul unei conferinţe de presă, că modernizarea căii ferate pe traseul Gara de Nord - Aeroportul Otopeni va costa 584 de milioane de lei, iar racordul de 2,95 kilometri de la calea ferată exis-tentă până la Terminalul Sosiri va fi construit pe 42 de piloni. Modernizarea căii ferate ar urma să servească într-o primă fază pentru transportul suporterilor echipelor participante la EURO 2020 până în Bucureşti. Conform planului prezentat, lucrările ar urma să fie finalizate într-un an şi două luni de la proiectare, care este prognozată pentru luna aprilie a acestui an. De asemenea, Compania Naţională de Investiţii a prezentat planurile stadioanelor care urmează a fi construite în vederea găzduirii de către Bucureşti a unor meciuri de la EURO 2020, iar planul arhitectural al arenei Steaua apare schimbat. Capacitatea arenei va fi de 31.254 spectatori iar valoarea lucrărilor este de aproximativ 64,5 milioane euro cu TVA, taxe şi cote incluse. Complexul sportiv va avea o suprafaţă de joc cu o lungime de 105 m şi o lăţime de 68 m, cu gazon natural ranforsat sintetic, spaţii de cazare pentru sportivi (24 de camere cu un total de 48 de locuri de cazare), restaurant, muzeu al Clubului Sportiv al Armatei Steaua, spaţii VIP, sală de forţă şi de recuperare şi magazine. Stadionul Arcul de Triumf va fi reconstruit şi va avea o capacitate de 8.207 de locuri iar valoarea lucrărilor este de aproximativ 24 milioa-ne euro cu TVA, taxe şi cote incluse. Conform planului CNI, stadionul Arcul de Triumf urmează a fi reabilitat, modernizat şi transformat într-un Centru sportiv de excelenţă şi va găzdui competiţii de fotbal şi de rugby. Capacitatea stadionului Giuleşti Valentin Stănescu va fi de 14.000 de locuri iar valoarea lucrărilor este de aproximativ 29 milioane euro cu TVA. Noua arenă este prevăzută cu o pistă de atletism pentru antrenament sub tribune, o sală de sport dotată aflată sub peluza nord şi spaţii de cazare pentru sportivi (28 de locuri). Deja se fac pariuri pe marginea finalizării, la timp sau nu, a acestor lucrări!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb