EURO 2020 Victorie în "meciul hârtiilor", Dinamo va avea stadion nou

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 21 decembrie 2017

Victorie în "meciul hârtiilor", Dinamo va avea stadion nou

Serialul construirii/refacerii stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare s-a încheiat definitiv în această săptămână, finalul fiind unul fericit. Păienjenişul de acte şi contracte a fost parţial descurcat, aşa că noua arenă va intra în programul, mai amplu, destinat organizării Euro 2020, care prevede investiţii substanţiale în 4 stadioane din Bucureşti. Astfel, echipa de fotbal Dinamo Bucureşti va beneficia de un stadion nou, acoperit, cu 25.000 de locuri.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a ţinut să clarifice lucrurile: "Obiectivul nostru în acest an a fost să dăm românilor şi suporterilor echipei Dinamo un stadion care să corespundă întru totul standardelor europene, iar eu cred că de anul următor vom putea să observăm toţi că acest proiect al nostru, această victorie a noastră prinde viaţă şi la turneul final din 2020 vom avea o arenă sportivă aşa cum şi-au dorit suporterii. O arenă fără pistă, aşa cum au cerut, de 25.000 de locuri, acoperită, care să corespundă întru totul cerinţelor iubitorilor de fotbal. Tot ce putem să oferim ca sprijin financiar Clubului Sportiv Dinamo se va face fără să pregetăm. Este obiectivul nostru. Tocmai de aia este acolo o echipă care va reuşi să facă mult mai mult decât până acum pentru iubitorii de sport".

Noul stadion va fi construit de la zero în locul fostului velodrom. Iniţial se dorea refacerea arenei pe care îşi dispută meciurile de pe teren propriu echipa de fotbal Dinamo, dar în ciuda insistenţelor şi presiunilor nu s-a putut face acest lucru din cauza unui contract de asociere. Carmen Dan a explicat în această primăvară situaţia, promiţând, la vremea respectivă, o rezolvare a situaţiei, rezolvare care a avut loc, dar nu aşa cum se anticipa atunci: "Ministerul Afacerilor Interne a făcut, face şi va face toate demersurile pentru ca Stadionul Dinamo să fie reabilitat. Există un contract de asociere, numărul 2640 din 2002, în baza unor Hotărâri de Guvern emise în anii 2000 şi 2002. Acest contract este încheiat între CS Dinamo şi Asociaţia Club Sportiv FC Dinamo Bucureşti (n.r. - aparţinând fostului finanţator al grupării de fotbal, Nicolae Badea). În baza acestuia, i se oferă ACS FC Dinamo Bucureşti dreptul de folosinţă comună pe o durată nedeterminată a Stadionului Dinamo aflat în administrarea CS Dinamo. Această situaţie juridică actuală face imposibilă investiţia pe care Compania Naţională de Investiţii (CNI) ar putea să o facă la stadion, dacă acesta ar fi grevat de astfel de sarcini. În momentul de faţă, apreciem că singura soluţie pentru realizarea investiţiei la stadion o reprezintă cedarea de către ACSFC Dinamo a tuturor sarcinilor care grevează stadionul Dinamo. Noi am făcut propunere, un act adiţional, prin care dânşii să cedeze dreptul de folosinţă asupra stadionului. (...) S-a mai încercat desfiinţarea acestei asocieri ca urmare a unei măsuri dispuse de un control al Curţii de Conturi. Pentru că, aşa cum am spus, MAI nu poate denunţa unilateral acest contract". S-a vorbit la vremea respectivă de posibilitatea ca Ministerul Afacerilor Interne să facă plângere penală privind contractul de asociere semnat în 2002. Reprezentanţii Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti şi ACS FC Dinamo Bucureşti au avut mai multe întâlniri pentru a se pune de acord privind demersurile necesare şi legale pentru realizarea, prin Compania Naţională de Investiţii, a Obiectivului de Investiţii "Complexul Sportiv Dinamo - Stadion Central''. În cele din urmă s-a ajuns la varianta "mutării" investiţiei cu câţiva zeci de metri.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doamne-ajuta!

    Stadioane si sali pentru miscare si sport si prevenirea bolilor, spitale noi pentru tratarea celor ce au nevoie, scoli noi pentru vbiitorul nostru si drumuri si autostrazi - acestea ar trebui sa fie prioritatile de investitii in Romania!  

    Si toata lumea trebuie sa inteleaga ca sunt complementare, nu una exclude pe alta. 

    Ce trebuie exclus este hotia, capusarea cu firme fantoma si detrunarea fondurilor. Aici trebuie lucrat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb